GYM PELE

Ministerul Sanatatii a validat chestionarul de exprimare a intentiei de vaccinare în randul elevilor minori

24 Septembrie 2021
Lugoj Info.ro -Ministerul Sanatatii a validat chestionarul de exprimare a intentiei de vaccinare în randul elevilor minori

Începand de vineri, 24 septembrie 2021, chestionarul de exprimare a intentiei de vaccinare (disponibil aici) va fi diseminat în unitatile de învatamant, prin intermediul inspectoratelor scolare judetene.

service-lugoj

Acesta nu este obligatoriu, nu constituie obligatie de vaccinare si va fi pus la dispozitia parintilor în vederea completarii. Persoana desemnata pentru protectia sanitara la nivelul unitatii de învatamant, în conformitate cu dispozitiile ordinului comun al ministrului Sanatatii si al ministrului Educatiei, va transmite Directiilor de Sanatate Publica (DSP) chestionarele completate de catre parinti/tutori legali. În cazul exprimarii intentiei de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezenta parintelui/tutorelui legal al copilului! Scopul completarii chestionarului este sprijinirea celor care doresc sa se vaccineze si beneficiaza de acordul informat, exprimat în scris, al parintilor sau reprezentantilor legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în scoli de catre Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) si Directiile de Sanatate Publica. Chestionarele nu necesita asumare prin semnatura si pot fi transmise si în format electronic.