GYM PELE

Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson se pot programa pentru rapel

08 Noiembrie 2021
Lugoj Info.ro -Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson se pot programa pentru rapel

Începand de luni, persoanelor care au efectuat schema primara cu vaccinul Johnson&Johnson li se poate administra doza de rapel cu unul din produsele pe baza de ARN Messager (Comirnaty/Pfizer BioNTech sau Spikevax/Moderna).

service-lugoj

Optional, la cerere, beneficiarii vaccinati cu acest tip de produs pot efectua doza de rapel tot cu vaccinul Johnson&Johnson. Astfel, în sprijinul beneficiarilor, echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) a optimizat aplicatia ROVACCINARE si a implementat doua functionalitati noi, respectiv:

 ➢ posibilitatea de programare la doza de rapel (booster) pentru persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson;

Singura conditie pentru programare prin platforma la rapel (booster) pentru persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson este sa fi trecut 180 de zile de la administrarea primei doze.

 ➢ programarea automata la doza a 3-a (suplimentara), pentru persoanele imunocompromise care aleg sa se vaccineze cu unul dintre cele doua vaccinuri pe baza de ARN Mesager (Comirnaty/Pfizer BioNTech sau Spikevax/Moderna).

 Programarea la doza suplimentara pentru persoanele imunocompromise

 Persoanele imunocompromise care au o recomandare medicala pentru administrarea unei scheme de vaccinare formata din 3 doze cu unul dintre vaccinurile ARN messager (Pfizer sau Moderna) se programeaza în platforma informatica urmand pasii standard pentru primele doze, iar la administrarea dozei în centrul de vaccinare vor fi înscrisi în Registrul Electronic National de Vaccinari (RENV) într-o categorie distincta.

Ulterior, dupa administrarea dozei a doua, indiferent de tipul de vaccin administrat (Pfizer sau Moderna), pentru aceasta categorie speciala de persoane, platforma de programare va genera automat o programare pentru doza 3 suplimentara, la un interval de 28 de zile.

Programarea pentru doza 3 suplimentara se poate vizualiza, anula sau reprograma din platforma ROVACCINARE de catre fiecare beneficiar. Pentru persoanele cu schema completa formata din 3 doze, se poate administra doza 4 (booster) la un interval de 180 de zile de la doza 3.

 IMPORTANT!

Persoanelor carora li se administreaza aceste doze li se vor putea genera certificate noi din platforma CERTIFICATE COVID în care sa fie prezentat numarul actualizat de doze administrate. Recomandam persoanelor care au efectuat schema primara cu vaccinul Johnson&Johnson sa îsi genereze certificatul digital UE privind COVID-19 înainte de efectuarea dozei de rapel cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, fiindca valabilitatea certificatelor care au înscrisa cea de a doua doza Pfizer sau Moderna, pe teritoriul Romaniei, începe dupa 10 zile de la data vaccinarii.

Beneficiarii trebuie sa stie ca:

➢ pentru persoanele care au primit la prima schema vaccinurile Comirnaty/Pfizer BioNTech sau Spikevax/Moderna se recomanda efectuarea dozei de rapel cu acelasi tip de produs; optional se permite, la cerere, schimbarea celor doua tipuri de vaccin pentru rapel;

➢ pentru persoanele care au primit la prima schema vaccinul AstraZeneca/Vaxzevria, se recomanda efectuarea dozei de rapel cu unul din produsele pe baza de ARNm (Comirnaty/Pfizer BioNTech sau Spikevax/Moderna).

Administrarea dozei de rapel a vaccinului COVID-19 se recomanda ferm urmatoarelor grupe populationale:

➢ persoane cu risc mare de expunere (personal medico-sanitar si social, personal din educatie);

➢ persoane considerate vulnerabile (persoane cu varsta peste 65 de ani si persoane cu boli cronice indiferent de varsta).

Administrarea dozei de rapel se poate face atat prin programare în Platforma ROVACCINARE, cat si prin prezentare directa în centrele de vaccinare sau prin cabinetele medicilor de familie. Personalul medico-sanitar se poate vaccina în centrele existente la locul de munca sau în locatiile arondate.