miercuri, 27 septembrie 2023
23.8 C
Lugoj
spot_img

Se reduc chiriile. Vesti bune pentru zecile de locatari care detin apartamente in blocuri ANL la Lugoj

Data:

spot_img
spot_img

Decizia a fost anuntata de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si de ea vor beneficia  chiriasii cu venituri mici. Ministerul a initiat deja o procedura de reducere a modului de calcul al chiriilor. Prevederile sunt cuprinse în proiectul de Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte. 

Proiectul se afla în consultare publica si are în vedere diminuarea chiriei, deoarece sumele platite în prezent sunt considerate de chiriasii ANL ca fiind mari, în conditiile în care “Programul de constructii locuinte pentru tineri, destinate închirierii” se adreseaza tocmai tinerilor cu venituri reduse.

 Proiectul legislativ prevede ca nivelul maxim al chiriei nu poate depasi:

a) 10% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, calculat în functie de veniturile realizate în ultimele 12 luni, în cazul în care venitul brut pe membru de familie este mai mic sau egal cu salariul minim brut pe tara garantat în plata, stabilit prin hotarare a Guvernului;

b) 20% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, calculat în functie de veniturile realizate în ultimele 12 luni, în cazul în care venitul brut pe membru de familie este mai mare decat salariul minim brut pe tara garantat în plata si care nu depaseste cu 100% salariul minim brut pe tara garantat în plata;

c) 30% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, calculat în functie de veniturile realizate în ultimele 12 luni, în cazul în care venitul brut pe membru de familie este mai mare decat 100%  din salariul minim brut pe tara garantat în plata, dar nu mai mult de 5000 lei.

 Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Bd. Libertatii, nr. 16, Latura Nord, sector 5, Bucuresti – Directia Generala Juridica, Relatia cu Parlamentul si Afaceri Europene, la adresa de e-mail iulia.matei@mdrap.ro sau la numarul de fax 0372.114.569. Termenul limita pana la care se pot transmite propuneri este de 10 zile calendaristice de la publicarea anuntului.

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII