marți, 5 martie 2024
9.9 C
Lugoj
spot_img

Si-a inceput cariera magnifica la Lugoj. Draga Olteanu Matei, una dintre cele mai iubite actrite din tara se afla in stare grava la un spital din Iasi

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Actrita a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Sfantul Spiridon din Iasi în coma, cu hemoragie digestiva. Primele informatii indica faptul ca pacienta a fost stabilizata, insa starea ei ramane grava fiind transferata pe sectia ATI.
Draga Olteanu Matei are 87 de ani, a jucat în 90 de filme, în peste 50 de piese de teatru si 100 roluri de televiziune. Nascuta la Bucuresti, Draga Olteanu Matei si-a inceput extraordinara cariera la Lugoj. ”Primul spectacol, care se numea „Printesa din padurea adormita”, l-a pus în scena la varsta de 13 ani, pe perioada în care era eleva la Liceul „Iulia Hasdeu” din Lugoj. A facut parte apoi din echipele de amatori, fie ale scolii, fie ale Casei Armatei, si de obicei ea le conducea. În jurul varstei de 17 ani s-a mutat la Brasov, unde a intrat într-o echipa de amatori, la Casa Centrala a Armatei”, anunta presa centrala. Actrita a revenit la Lugoj in 1975 cand a jucat in filmul Patima, un film regizat chiar de ea in colaborare cu Mircea George Cornea. Draga Olteanu Matei a scris insa istorie in rolul Vetei din filmul “Nea Marin Miliardar” unde a jucat alaturi un alt actor magnific, Amza Pelea. Ca recunostinta pentru intreaga sa cariera, Draga Olteanu Matei a fost decorata de Presedintele Romaniei, iar Casa Regala a Romaniei i-a acordat Ordinul Coroana Romaniei în grad de Ofiter.

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII