Sute de pensionari din Lugoj si imprejurimi risca sa dea banii inapoi! Toti cei evaluati de doctorita Ramneantu vor fi adusi din nou in fata unei comisii medicale

26 Ianuarie 2016
lugojinfo.ro -Sute de pensionari din Lugoj si imprejurimi risca sa dea banii inapoi! foto: cetateanul.ro

Situatie fara precedent la Lugoj unde, in cateva saptamani, sute de pensionari vor fi adusi in fata unei comisii medicale pentru a se constata daca au dreptul la pensie sau si-au obtinut acest drept prin mita.

Seful Casei de Pensii Lugoj, Bogdan Blidaru, a declarat pentru lugojinfo.ro ca situatia nu ar trebui sa surprinda pe nimeni deoarece asa s-a procedat si in alte cazuri cand medicii au fost prinsi luand mita pentru a elibera rapoarte de expertiza medicala. ”Avem o gramada de exemple in tara si, cel mai probabil, asa se va intampla si aici. Toti beneficiarii de rapoarte vor fi adusi in fata unei comisii medicale care va hotari daca au avut dreptul sau nu sa iasa la pensie. Va fi o reexaminare a cazurilor”, a declarat Blidaru. Daca se constata ca pensionarii au beneficiat de pensii ilegale, oamenii vor fi nevoiti sa dea banii inapoi statului. Medicul Adriana Camelia Ramneantu activa in cadrul Cabinetului de Expertiza Medicala a Capacitatii de Munca Lugoj si a fost retinuta luni in urma unor perchezitii, sub acuzatia de luare de mita.Judecatorii timisoreni au hotarat cercetarea medicului sub control judiciar cu conditia achitarii unei cautiuni de 10.000 de euro.Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata de procurori.