×

Avertizare

JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: /home/lugojinfo/public_html/images/foccioban0902
×

Notificare

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/foccioban0902

In fiecare zi doua - trei incendii. Ciobanii au inceput incendierea pajistilor din zona Lugoj

09 Februarie 2016
lugojinfo.ro- Ciobanii au inceput incendierea pajistilor din zona Lugoj foto: lugojinfo.ro

Mai multe incendii de vegetatie uscata au fost semnalate pompierilor din Lugoj in ultima saptamana, iar numarul apelurilor la 112 va creste in conditiile in care vremea se incalzeste.

Majoritatea incendiilor sunt provocate de catre ciobanii care considera ca incendierea pajistilor duce la revigorarea acestora. La ce nu se gandesc insa ciobanii este ca focul scapat de sub control poate ajunge si pune in pericol bunurile unor oameni. Marti dimineata, un cioban inconstient a dat foc pajistii din apropierea soselei de centura si nu a trebuit mult ca fumul purtat de vant sa ajunga la sosea si sa puna in pericol circulatia rutiera. Pompierii lugojeni au actionat, ca de obicei, foarte rapid si au reusit sa indeparteze pericolul, in ciuda faptului ca ciobanul daduse foc vegetatiei in trei locuri. Din pacate politistii reusesc foarte rar sa puna mana pe ciobani si de cele mai multe ori indivizii care incendiaza terenurile scapa fara sa fie pedepsiti.

{gallery}foccioban0902{/gallery}