Imprimă această pagină

O noua categorie sociala printre beneficiari. Ajutoarele de la Uniunea Europeana ajung la Lugoj in prima jumatate a lunii viitoare

25 Februarie 2016
lugojinfo.ro - Ajutoarele de la Uniunea Europeana ajung la Lugoj in prima jumatate a lunii viitoare

Ajutoarele de la Uniunea Europeana, de care beneficiaza cateva mii de lugojeni, vor ajunge la Lugoj in prima jumatate a lunii martie.

Anuntul a fost facut de catre reprezentantii Guvernului care au precizat ca in momentul de fata Ministerul Fondurilor Europene se afla in faza de contractare a cutiilor de alimente. Urmeaza ca in prima parte a lunii martie sa fie demarata distribuirea pachetelor la nivelul localitatilor. In aceste zile, mai multe institutii vor transmite catre Primaria Lugoj, dar si catre alte primarii din zona, cele mai recente liste cu beneficiari eligibili. Fata de anul trecut, au fost aduse o serie de modificari legislative privind modul de acordare a acestor ajutoare. Cea mai importanta este acordarea de ajutoare alimentare si persoanelor fara venituri. Astfel, beneficiarii Programului POAD sunt: pensionarii din sistemul de stat sau cei care primesc indemnizatie sociala pentru pensii mai mici de 450 lei, persoanele cu handicap gradul I sau II, somerii in plata, beneficiari ai ajutorului social conform Legii 416, familii beneficiare de alocatii pentru sustinerea familiei, precum si alte categorii de persoane, printre care: veteranii de razboi si vaduvele acestora, eroi ai Revolutiei ori persoane persecutate politic in timpul regimului comunist. 

 

Citeste si: