Lugojenii au cumparat peste infestat. Peste 200 de kilograme de merluciu au fost retrase din magazinele din Lugoj si Faget

13 Mai 2016
lugojinfo.ro -Lugojenii au cumparat peste infestat

Medicii Directiei Sanitar- Veterinara si de Siguranta a Alimentelor Timis au intervenit in mai multe magazine si depozite din Lugoj si Faget dupa ce a fost lansata o alerta nationala prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje.

Alerta a fost primita dupa o notificare din partea DSVSA Ilfov privind infestarea cu paraziti a produsului “trunchi de merluciu congelat” - cu origine Spania. “Transportul cu acest tip de produs era alcatuit din 6 loturi, in cantitate totala de 23.060 de kg. Probe recoltate din fiecare lot, in cadrul programului de autocontrol, de unitatea de depozitare autorizata, au fost transmise pentru a fi analizate la Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara. In urma efectuarii examenului parazitologic, la probele prelevate din patru loturi au fost depistate larvele nematodului Anisakis in viscere, iar in probele din alte doua loturi a fost decelata prezenta larvelor parazitului atat in viscere, cat si in musculatura dorsala si cea abdominala”, a anuntat ANSVSA. In judetul Timis, a ajuns in magazine si in depozite cantitatea de 470 kilograme de peste, pana la sosirea medicilor 260 de kilograme fiind deja vandute, restul fiind retrase de la comercializare.