Primarul din Traian Vuia face publice contractele incheiate de fostul edil. Cat a platit fostul primar pentru amenajarea unei parcari in fata primariei

02 Septembrie 2016
lugojinfo.ro -Primarul din Traian Vuia face publice contractele incheiate de fostul edil

Primarul comunei Traian Vuia, Vasile Petruescu, isi tine promisiunile din campania electorala si face public un prim contract incheiat de vechea administratie.

Publicarea contractului a starnit dezbateri aprinse in conditiile in care bugetul local este unul saracacios. Edilul a facut public contractul pe care administratia condusa de catre Iosif Barboni, primar al comunei pana in luna iunie, l-a incheiat cu firma Nicor din Balint, condusa de un anume Nicolae Corches. In luna decembrie, in plina iarna, Primaria si afaceristul din Balint au semnat un contract de “amenajare parcare Primaria Traian Vuia” in valoare de nu mai putin de 72.407 lei. Suma este considerata de catre contribuabilii din Traian Vuia una uriasa, lucru care i-a sarit in ochi si actualului primar, care a decis sa arate intregii comunitati cum a gestionat banii fostul primar. “Daca erau publice, nu le publicam!!!!!! Asa cum ar fi fost normal, documentele trebuiau sa fie publice! E important ca fiecare cetatean sa stie cati bani au fost cheltuiti din bugetul local pentru o lucrare! Vin cu dovezi in acest sens si nu cu vorbe aruncate in vant!”, a anuntat primarul din Traian Vuia. Platile uriase si lucrarile facute de mantuiala se pare ca au fost o regula in micuta comuna care are un buget la limita subzistentei. Contactat de lugojinfo.ro pentru un punct de vedere, omul de afaceri Nicolae Corches a replicat sec ca nu comenteaza situatia lucrarii de la Traian Vuia. Mai multe surse au confirmat pentru lugojinfo.ro ca Nicolae Corches are o serie de contracte cu primariile din zona Fagetului. Suspiciuni cu privire la lucrari de mantuiala pe sume exagerate au existat la Traian Vuia si in urma cu cativa ani, cea mai notabila fiind cea referitoare la scoala din localitate care inainte de inaugurare avea deja probleme cu mucegaiul pe pereti. Atunci, “maestrul“ in constructii care a incasat o gramada de bani, a fost un abonat la banii publici din Lugoj, aceeasi persoana care minte lugojenii de luni de zile ca va finaliza lucrarile la bazinul acoperit.