Saptamana a inceput cu ploi si o scadere a temperaturilor. Ce surprize ne pregateste vremea pentru urmatoarele doua saptamani

05 Septembrie 2016
lugojinfo.ro -Saptamana a inceput cu ploi si o scadere a temperaturilor foto: lugojinfo.ro

Meteorologii au anuntat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor pentru intervalul 5-18 septembrie in zona Lugoj.

Miruna International
Miruna Lugoj

Specialistii sustin ca la inceputul intervalului temperaturile diurne vor marca o scadere accentuata, de la 27...28 de grade, medie regionala, pana la 23 de grade pe data de 6 septembrie, dupa care vor creste din nou, spre 28...29 de grade, in intervalul 7-14 septembrie. Din 15 septembrie pana la sfarsitul intervalului de prognoza, maximele diurne vor fi in scadere usoara si treptata, pana la 25...26 de grade, in medie, pe 18 septembrie. Temperaturile minime nu vor avea variatii importante, urmand a se situa, in medie, intre 14 si 16 grade pana pe 15 septembrie, prezentand o tendinta de usoara scadere in ultimele zile din interval. Va ploua pe arii extinse pe 5 septembrie, cand, punctiform, se pot cumula cantitati de apa mai insemnate, iar pe 6 septembrie ploile se vor semnala la nivel local, dupa care, pana la finalul celor doua saptamani de prognoza, probabilitatea de precipitatii va fi redusa. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.