Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Parintii vor afla la ce riscuri isi expun copiii care nu sunt vaccinati. Ministerul Sanatatii a lansat campania “Vaccinurile salveaza vieti”

09 Noiembrie 2016
lugojinfo.ro -Ministerul Sanatatii a lansat campania “Vaccinurile salveaza vieti” foto : versamedia.ro

Ministerul Sanatatii a lansat miercuri campania de promovare a imunizarii copiilor, sub numele “Vaccinurile salveaza vieti”.

Grandent
Sofer ro-ger

Actiunea are ca scop informarea parintilor despre cea mai importanta si eficienta metoda de prevenire a bolilor care pot provoca moartea. Campania “Vaccinurile salveaza vieti” contine un clip video care îl are ca protagonist pe cunoscutul actor Victor Rebengiuc. Acesta spune povestea razboaielor din secolul trecut care au luat viata a 200 de milioane de oameni, in timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare, au omorat peste 600 de milioane. Mesajul clipului subliniaza importanta vaccinurilor pentru preventia unor boli care pot afecta grav sanatatea sau chiar viata oamenilor. O alta componenta importanta a campaniei “Vaccinurile salveaza vieti” este informarea, prin noua pagina web dedicata vaccinarii: desprevaccin.ro. Pagina web prezinta informatii despre beneficiile imunizarii, Programul National de Vaccinare, precum si marturii ale unor personalitati publice care si-au vaccinat copiii. De asemenea, sunt prezentate in detaliu vaccinurile adresate copiilor si adultilor. Pagina desprevaccin.ro isi propune sa devina principala sursa de informare pentru toti cei care vor sa afle date cuprinzatoare si sigure despre vaccinurile esentiale folosite in Romania. Campania de informare s-a bucurat de sprijinul pro bono al actorului Victor Rebengiuc, al Agentiei de publicitate FriendsTBWA, al Casei de productie Multi Media Est, al Gov IT Hub, al Grupului de vaccinologie al Societatii Nationale de Medicina de Familie si al altor voluntari.