Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

417 sectii de votare in strainatate. Lugojenii plecati peste hotare pot afla rapid care este sectia cea mai apropiata de domiciliul lor

20 Noiembrie 2016
lugojinfo.ro - Lugojenii plecati peste hotare pot afla care este sectia cea mai apropiata de domiciliul lor

Pentru a facilita alegatorilor romani din afara tarii accesul la adresele celor 417 sectii de votare organizate în strainatate pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, Ministerul Afacerilor Externe a elaborat o harta interactiva dezvoltata pe platforma Google Maps si accesibila prin intermediul site-ului MAE la: http://www.mae.ro/locatiile_sec%C5%A3iilor_de_votare.

Respect pt lugojeni

La alegerile pentru Senat si Camera Deputatilor din 11 decembrie 2016, alegatorii romani din strainatate vor avea cu 111 sectii de votare mai multe decat la alegerile parlamentare din 2012 si cu 123 mai multe decat la alegerile prezidentiale din 2014. Lista integrala a celor 417 sectii de votare din strainatate, înfiintate prin Hotararea Nr. 43/2016 a Autoritatii Electorale Permanente, poate fi consultata pe site-ul web al Ministerului Afacerilor Externe la adresa:

http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2016/2016_alegeri/2016.11.071_sectii_de_votare_mo_(3).pdf

Informatii suplimentare privind votul în strainatate sunt disponibile pe pagina de web a Ministerului Afacerilor Externe, la sectiunea dedicata alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016 (http://www.mae.ro/parlamentare-2016), precum si pe site-urile misiunilor diplomatice si ale oficiilor consulare ale Romaniei.

Potrivit prevederilor Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale, cu modificarile si completarile ulterioare, activitatile de pregatire si organizare a procesului de votare în strainatate sunt asigurate de catre Biroul electoral de circumscriptie 43 pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta în afara tarii, cu sprijinul logistic al Ministerului Afacerilor Externe. Pentru informatii suplimentare referitoare la activitatea  Biroul electoral de circumscriptie pentru strainatate accesati pagina de web a Biroului, utilizand linkul urmator: http://www.mae.ro/node/38738

Pentru informatii referitoare la activitatea  Biroul electoral pentru votul prin corespondenta accesati pagina de web a acestuia, la linkul urmatorhttp://www.mae.ro/node/38739.