GYM PELE

Scapam de ger, insa vremea se mentine rece. Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

09 Ianuarie 2017
lugojinfo.ro - Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

Meteorologii au anuntat prognoza pentru perioada 9 -22 ianuarie valabila pentru Lugoj, dar si pentru intreaga regiune.

service-lugoj

În prima saptamana din intervalul de prognoza, temperatura aerului va fi, în general, în crestere. Valorile termice se vor mentine, totusi, sub limita de ger în cursul noptilor si al diminetilor, pana în jurul datei de 13 ianuarie, apoi vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu o noua scadere în ultima zi. În medie, maximele se vor încadra între -9 si 3...4 grade, iar minimele între -17 si -3 grade.

În saptamana a doua, tendinta temperaturii va fi de scadere usoara si treptata, asa încat regimul termic se va situa din nou sub cel ce ar fi obisnuit. Vor fi valori maxime între -3 si -1 grad si minime între -9 si-7 grade, a anuntat Administratia Nationala de Meteorologie.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata în perioada 12-19 ianuarie. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.