Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Elevii si prescolarii se intorc la cursuri. Cand este programata urmatoarea vacanta

12 Februarie 2017
lugojinfo.ro -Elevii si prescolarii se intorc la cursuri

Elevii si prescolarii se intorc luni la cursuri dupa o saptamana de vacanta.

Cursurile in scoli si gradinite se reiau odata cu inceperea semestrului doi. Pana la sfarsitul anului scolar elevii vor mai avea o vacanta de primavara in perioada 19 - 30 aprilie 2017. Vacanta de vara sau vacanta mare incepe in acest an pe 17 iunie si se incheie pe 10 septembrie 2017. Pentru clasele terminale din învatamantul liceal, anul scolar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 9 iunie 2017.

Programul national „Scoala altfel” are o durata de 5 zile consecutive lucratoare în timpul anului scolar si poate fi derulat pe baza unei planificari ce ramane la decizia scolilor. Unitatile de invatamant care nu si-au planificat inca “Scoala altfel”, mai pot alege intre perioada 27 februarie - 31 martie 2017 si 15 mai - 9 iunie 2017.

Intervalul aferent programului „Scoala altfel” nu coincide cu perioada în care se sustin tezele semestriale. Acestea vor avea loc, de regula, la finalul semestrelor, dupa parcurgerea programei scolare, cu cel putin trei saptamani înainte de finalul semestrului. Etapele nationale ale olimpiadelor scolare se organizeaza, de regula, în perioada vacantei de primavara, potrivit calendarului olimpiadelor nationale scolare.

În zilele libere prevazute de lege nu se organizeaza cursuri. Unitatile de învatamant si inspectoratele scolare judetene vor marca prin manifestari specifice, conform planificarilor existente la nivelul fiecarei scoli, zilele de 5 iunie (Ziua învatatorului) si 1 iunie (Ziua copilului).