Proiectil gasit in poligonul de la Stiuca. Bomba a fost transportata cativa kilometri pe brate de catre echipele pirotehnice

13 Martie 2017
lugojinfo.ro -Bomba a fost transportata cativa kilometri pe brate de catre echipele pirotehnice

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis a avut parte luni de o interventie dificila dupa ce un barbat a anuntat ca a gasit un proiectil in apropiere de satul Zgribesti.

Echipa specializata in ridicarea unor astfel de materiale s-a deplasat la locul unde a fost semnalat obuzul, numai ca specialistii au avut parte de o surpriza. Proiectilul se afla la o distanta de aproximativ trei kilometri de drum, accesul neputandu-se face decat la pas. Pirotehnistii au localizat bomba si dupa ce au pus-o intr-o lada speciala, au transportat-o trei kilometri pana la masina, au anuntat reprezentantii ISU Timis. Din cate se pare, proiectilul de 120 mm a fost gasit in imediata apropiere a fostului poligon de la Stiuca si aproape sigur a ajuns acolo in urma unor trageri care au avut loc acum cativa ani. Proiectilul a fost transportat in conditii de maxima siguranta la Timisoara si va fi distrus intr-un alt poligon.