GYM PELE

134.000 de lei din amenzi in doua zile de controale. Politistii, inspectorii ITM si OPC au facut controale la Lugoj

10 Septembrie 2017
lugoj info.ro -.Politistii , inspectorii ITM si OPC au facut controale la Lugoj

 Politistii lugojeni au anuntat rezultatele celor doua zile de controale facute la Lugoj la sfarsitul saptamanii trecute.

IPJ Timis a anuntat pentru lugojinfo.ro ca actiunile au vizat îmbunatatirea climatului de siguranta civica, prevenirea activitatilor infractionale, cresterea vizibilitatii elementului politienesc si reducerea riscului rutier. ” Astfel, au fost organizate actiuni cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat si politisti din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, Serviciului de Ordine Publica, Serviciului de Investigarea Criminalitatii Economice, pompieri si reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca Timis si Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis. Efectivele au actionat pentru verificarea legalitatii functionarii unitatilor comerciale, depistarea persoanelor urmarite în temeiul legii, identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infractiuni, depistarea persoanelor ce conduc autoturisme cu încalcarea legislatiei privitoare la circulatia autovehiculelor pe drumurile publice, precum si pentru prevenirea comiterii faptelor cu violenta.Au fost efectuate controale la 25 de societati comerciale si persoane fizice autorizate, verificate 280 de autovehicule si legitimate peste 300 de persoane”, a anuntat IPJ Timis.

În urma activitatilor desfasurate, au fost constatate 2 infractiuni si aplicate 233 de sanctiuni contraventionale, majoritatea fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si pentru nerespectarea normelor rutiere.

Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de aproape 134.000 de lei.

De asemenea, politistii rutieri au retinut în vederea suspendarii 5 permise de conducere si au retras 11 certificate de înmatriculare.