Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Hramul Manastirii Surorilor OSBM de la Lugoj. La sarbatoare au fost invitate si Surorile Baziliene din Cluj

12 Septembrie 2017
lugoj info.ro -Hramul Manastirii Surorilor OSBM de la Lugo foto : bru.ro

Surorile Ordinului Sfantului Vasile cel Mare (OSBM), Provincia „Inima Neprihanita a Sfintei Fecioare Maria”, au sarbatorit si in acest an, la 7 septembrie, hramul Manastirii „Nasterea Prea Curatei Fecioare Maria” din Lugoj.

Grandent
Sofer ro-ger

La sarbatoare, alaturi de Surorile Baziliene din Lugoj, au luat parte si Surorile Baziliene de la Cluj, a anuntat bru.ro.

“Dupa Rugaciunea Rozarului de la catedrala, la orele 18.30 s-a plecat în procesiune spre manastirea Surorilor de pe strada Victor Vlad Delamarina. La orele 18:45 în curtea manastirii a început Vecernia Sarbatorii. Dupa randuiala Vecerniei, a urmat Sfanta Liturghie pontificata de Prea Sfintia Sa Episcop Alexandru Mesian. Au concelebrat: Vicarul General Mons. Angelo-Narcis Pop; pr. Ioan Pop, parohul Catedralei; pr. Petrisor Gherghel, Paroh la Zorlentu Mare; pr. Ardelean Narcis, paroh la Sanovita si ieromonah Isac Vela de la Manastirea Fratii Sfintei Cruci din Giroc. Raspunsurile au fost date de corul catedralei „Reînvierea” dirijat de Prof. Olimpia Dragan. Cuvantul de învatatura a fost tinut de Mons. Angelo Pop, care a oferit cateva reflectii asupra raspunsului pozitiv al Mariei la planul lui Dumnezeu. Dupa Sfanta Liturghie a urmat Ora de Adoratie si Binecuvantarea Euharistica. Clerul, Surorile si multimile de credinciosi s-au rugat în fata Mantuitorului Isus Cristos prezent în Sfanta Euharistie. La sfarsitul programului de rugaciune tinerii Catedralei au sustinut un mic concert cu cantece mariane“, a precizat preotul Gherghel Petrisor de la Biroul de presa eparhial al Episcopiei Greco –Catolice Lugoj. La sfarsit, toti cei prezenti s-au întretinut la o agapa fraterna oferita cu multa generozitate de catre Surori.

 

VEZI MAI MULTE IMAGINI AICI