Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Miza este 15.000 de euro. Începe Let’s Get Green! – cea mai ampla campanie nationala de educatie ecologica

17 Octombrie 2017
lugoj info.ro -Începe Let’s Get Green! – cea mai ampla campanie nationala de educatie ecologica

Scolile din  Romania pot castiga o transformare completa în valoare de 15.000 de euro în urma înscrierii în cea mai ampla campanie nationala de educatie ecologica.

Elevii, profesorii si parintii din toata tara sunt invitati sa se implice în prima competitie nationala dedicata unitatilor de învatamant, cu scopul de a promova un comportament responsabil fata de mediu, în cursa pentru un viitor verde.  

Înscrierea se face în perioada 17 octombrie – 29 octombrie prin intermediul platformei www.letsgetgreen.ro.

Premiul I în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completa a scolii castigatoare, în functie de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7500 euro fiecare si 3 mentiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Valoarea totala a premiilor este de 64.250 euro. Castigatorii vor fi anuntati pe data de 5 iunie, de Ziua Internationala a Mediului.

Pe langa activitatile obisnuite de formare a elevilor, un element în premiera la nivel national va fi etapa de instruire a profesorilor în ceea ce înseamna colectarea deseurilor si protectia mediului, pe de o parte, dar si responsabilizarea parintilor. Acestia vor colecta deseurile acasa, pentru a le aduce apoi la scoala, în vederea reciclarii.

Timp de 7 luni, întreaga comunitate construita în jurul scolilor, de la elevi la parinti si profesori, va fi implicata în actiuni precum:

 

  • Activitati de formare pentru profesori, care vor sustine, mai departe, cursuri de educatie ecologica pentru elevi;
  • Cursuri de educatie ecologica pentru elevi, pe teme precum tipuri de deseuri, colectare selectiva, comportament responsabil fata de mediu;
  • Activitati de educare pentru parinti (acestia vor primi saci pentru colectarea deseurilor acasa);
  • Campanie de colectare selectiva acasa;
  • Actiuni de voluntariat în comunitate, organizate de scoli: curatenie, înverziri de spatii, plantare de flori si copaci, proiectie de filme educative .

 

Informatii complete vor putea fi accesate pe platforma letsgetgreen.ro si tot aici poate fi gasita harta nationala a actiunilor de voluntariat pentru mediu si punctajul obtinut de scoli. “Let’s Get Green!” este organizat de echipa “Let`s Do It, Romania!”. Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor.