GYM PELE

Se cauta muncitori in agricultura pentru Spania

08 Ianuarie 2018
Lugoj Info.ro -Se cauta muncitori in agricultura pentru Spania

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a anuntat 150 de locuri de munca vacante în domeniul agricol în Spania.

Angajarile se fac prin intermediul Retelei EURES, astfel ca doritorii nu vor trebui sa scoata din buzunar bani pentru a plati comisioane unor intermediari. Locurile de munca sunt disponibile la recoltarea si ambalarea fructelor. Muncitorii vor lucra in camp la culesul fructelor si curatarea pomilor, iar in fabrica, la aranjarea fructelor in lazi si caserole. Sunt oferite 100 de locuri de munca pentru munca in camp si pentru ambalat in depozit si 50 de locuri de munca doar pentru munca in camp, din care: 1 sofer de autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de munca (categoria D si atestat), 2 soferi de camion pentru transportul fructelor din camp la depozit (categoria C + E si atestat) si 2 tractoristi.
Nu se solicita cunoasterea vreunei limbi straine, iar salariul oferit este de  6,25 euro brut/ora pentru lucrul in camp si 5,96 euro brut/ora pentru lucrul in fabrica. Transportul dus-intors in Spania se plateste de catre muncitori. Pentru locuinta (utilitati) si alte cheltuieli se retine 10% din salariu in primul an si 5% din salariu in al doilea an. Locuintele au zona comuna de spalatorie si bucatarii. Familiile vor locui in camere separate. Se primeste set complet de lenjerie de pat si echipament de protectie individual (in cazul pierderii acestuia, se plateste). Contractul de munca se semneaza in Spania (dupa inscrierea in sistemul de securitate sociala-obtinere NIE).
Durata contractului este aprilie - septembrie 2018 cu posibilitate de prelungire pana in luna noiembrie.
Persoanele care corespund cerintelor posturilor oferite, trebuie sa se adreseze consilierului EURES din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis. Inscrierea in baza de date pentru munca in strainatate se realizeaza pe baza urmatoarelor documente: cererea tip (se completeaza la sediul Agentiei), copie act identitate, CV, adeverinta medicala "Apt pentru munca". Termenul limita pentru depunerea dosarelor este 31.03.2018. Pentru ocuparea acestor posturi se va organiza o selectie, data si locatia acesteia urmand a se comunica la o data ulterioara.