GYM PELE

Selectie pentru studentii care doresc sa lucreze ȋn Germania

23 Ianuarie 2018
Lugoj Info.ro -Selectie pentru studentii care doresc sa lucreze ȋn Germania foto : lechzuers.com

Studentii care doresc sa lucreze pe perioada vacantei de vara in Germania sunt asteptati sa isi depuna CV-urile la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis, institutia organizand o selectie in acest sens.

La selectie pot participa studenti cu varsta cuprinsa intre 18 – 35 de ani, care urmeaza cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulara, acreditata conform legii si care au cunostinte bune/foarte bune de limba germana. Pentru anul 2018, sunt disponibile 50 de posturi în domeniul hotelier – gastronomic, ȋn gastronomia de sistem (fast-food), ȋn productia industriala si ȋn domeniul serviciilor. Studentii care au domiciliul sau sunt inregistrati la o institutie de ȋnvatamant superior din Timis, se pot adresa consilierului EURES din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis în vederea înregistrarii dosarelor.

Documente necesare:

  • copie act de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni);
  • fisa de solicitare - Bewerbung – completata ȋn 2 exemplare la calculator, printata fata – verso si semnata
  • adeverinta de la facultate ȋn care sa se specifice anul de studii si ce tip de cursuri urmeaza (tipizat facultate);
  • adeverinta de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung
  • 3 fotografii tip pasaport;
  • copie permis de conducere (daca este cazul).

Informatii suplimentare cu privire la conditiile de mediere, documentele necesare ȋnregistrarii dosarelor, precum si instructiunile de completare a acestora, pot fi solicitate consilierului Eures din cadrul AJOFM Timis. EURES (European Employment Services) este o retea de cooperare constituita din serviciile publice de ocupare a fortei de munca si alti membri si parteneri EURES (sindicate, patronate, firme private de plasare, institutii de invatamant etc.), retea coordonata de Comisia Europeana. Obiectivul retelei EURES este de a facilita libera circulatie a lucratorilor în cadrul Spatiului Economic European (SEE) (cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia, Liechtenstein si Islanda), precum si în Elvetia.