Zeci de parinti de la o scoala din Lugoj panicati dupa ce li s-a recomandat sa le faca copiilor teste de depistare a tuberculozei

14 Martie 2018

Mai multi parinti de la o scoala din Lugoj au avut parte in aceste zile de un soc dupa ce au primit recomandari de a-si testa copiii pentru a afla daca sunt bolnavi sau nu de TBC.

S-a intamplat la Scoala Gimnaziala “Anisoara Odeanu” unde parintii revoltati au cerut conducerii scolii sa clarifice situatia cat mai repede. Se pare ca totul a pornit de la una dintre profesoare care a aflat ca este bolnava iar in scoala s-a raspandit zvonul ca femeia ar fi suferit de TBC si exista riscul ca boala contagioasa sa se fi transmis si la copii. ”Noi am recomandat parintilor sa faca testul de TBC. E adevarat ca o colega de-a noastra este bolnava insa nu e vorba in niciun caz de TBC. Ea nu a mai venit demult la scoala. E o pata pe plaman, nu TBC. Oamenii au cerut sa lamurim problema si am facut recomandarea tuturor celor care au suspiciuni sa isi testeze copiii. In acest context a fost facuta recomandarea”, a declarat pentru Lugoj Info.ro, Dana Tipei, directorul unitatii de invatamant. Directoarea scolii sustine ca parintii nu au de ce sa isi faca griji pentru elevi si subliniaza faptul ca in cazul in care ar fi fost vorba de o problema grava ar fi fost luate rapid masuri.