Imprimă această pagină

Pensionarii din intreaga tara lasati fara bani de Paste

05 Aprilie 2018
Lugoj Info.ro -Pensionarii din intreaga tara lasati fara bani de Paste foto : Lugoj Info.ro

Pensionarii lugojeni care sperau sa se bucure de Paste de pensii nu au de ce sa isi verifice cardurile pentru ca platile se fac doar incepand de saptamana viitoare.

Miruna International
Miruna Lugoj

Ministerul Muncii a facut cateva precizari în legatura cu plata pensiilor, a salariilor si a altor tipuri de alocatii, indemnizatii si prestatii.

“Pensiile aferente ultimei luni au fost achitate pana pe data de 30, în conditiile în care procesul este unul de durata, care necesita aproximativ doua saptamani, în fiecare luna. Cum Sarbatorile Pascale au fost stabilite în acest an în data de 8 aprilie, ar fi fost imposibila achitarea pensiilor în perioada 2 – 5 aprilie, în conditiile în care data de 1 aprilie a fost zi de duminica, iar data de 6 aprilie este ziua de vineri, zi libera prin lege. Mai mult decat atat, o eventuala plata a pensiilor în avans ar fi facut ca unii dintre pensionari sa nu mai primeasca nici un ban timp de sapte saptamani. Platile care se afla în sarcina Autoritatii Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala (alocatii pentru copii, indemnizatii de crestere a copilului, stimulent de reinsertie, prestatii pentru handicap si altele) din coordonarea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale au fost devansate doar pentru cazurile în care, de regula, se plateau în perioada 6 – 9 aprilie (zile libere), urmand ca plata celorlalte sa se faca la termenul obisnuit. Angajatii Ministerului Muncii si Justitiei Sociale nu au solicitat plata în avans a salariilor, care vor fi achitate la termen, pe 15 ale lunii, motiv pentru care MMJS nu a facut o solicitare de devansare a termenului catre Ministerul de Finante. În principiu, astfel de solicitari au fost facute de institutii care aveau zi de salariu în perioada 6-9 aprilie, care sunt zile libere”, a anuntat Ministerul Muncii.

 

Citeste si: