Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

CFR anunta si pentru anul scolar ce urmeaza reduceri la bilete si abonamente pentru elevi

04 Septembrie 2018
Lugoj Info.ro -CFR anunta si pentru anul scolar ce urmeaza reduceri la bilete si abonamente pentru elevi foto: CFR Calatori

CFR a anuntat ca va mentine si in anul scolar 2018-2019 reduceri la biletele si abonamentele elevilor.

Cuptorul cu lemne

Conform legii, elevii din învatamantul obligatoriu, profesional - inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiaza de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern, la toate categoriile de trenuri (Regio si InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic. În plus, elevii orfani, elevii cu cerinte educationale speciale, precum si cei pentru care s-a stabilit o masura de protectie speciala, în conditiile legii, sau tutela beneficiaza de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru acestia se vor elibera gratuit legitimatii de calatorie/abonamente la toate categoriile de tren, clasa a II-a, pe distante pana la 300 km. Elevii beneficiaza de abonamente  lunare la toate trenurile, cu reducere 50% sau 100%, dupa caz. Reducerile sunt valabile pentru calatoriile la clasa a II-a, se elibereaza pentru distante de pana la 300 km, iar numarul calatoriilor incluse este nelimitat. Pentru a veni în sprijinul elevilor si al unitatilor scolare, CFR Calatori va acorda facilitatea de reducere/gratuitate în baza vizei anului scolar 2017/2018 pentru calatorie pana la data de 30.09.2018. Dupa aceasta data, calatoria elevilor cu trenurile CFR Calatori se va face în baza documentelor vizate pentru anul scolar 2018/2019.

 Eliberarea biletelor/abonamentelor pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% se face astfel:

  • pentru elevii din învatamantul obligatoriu, profesional - inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat se va prezenta carnetul de elev vizat pentru anul scolar în curs (avand CNP completat pe prima pagina).
  • pentru  elevii claselor pregatitoare se va prezenta adeverinta doveditoare si certificatul de nastere în copie;
  • în cazul  elevilor care beneficieaza de gratuitate, conducerea unitatilor de învatamant va mentiona pe carnet la rubrica “mentiuni” atestarea dreptului de acordare a gratuitatii.

 La verificarea legalitatii calatoriei în tren, conform prevederilor HG nr. 42/2017, elevii vor prezenta legitimatia de calatorie/abonamentul lunar, carnetul de elev vizat pentru anul scolar în curs si un act de identitate, respectiv carte de identitate sau pasaport; elevii din învatamantul primar si gimnazial vor prezenta numai legitimatia de calatorie si carnetul de elev.