Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Profesorii din Lugoj asteptati sa se inscrie la PlayEnergy 2018

06 Septembrie 2018
Lugoj Info.ro -Profesorii din Lugoj asteptati sa se inscrie la PlayEnergy 2018

Enel Romania lanseaza cea de-a XII-a editie a competitiei nationale PlayEnergy.

Cuptorul cu lemne

Competitia, care este un program educational dedicat scolilor gimnaziale si liceelor, are ca obiectiv promovarea cunostintelor despre energie prin metode neconventionale. Profesorii ciclurilor gimnaziale si liceale pot înscrie proiectele de participare la competitie în perioada 10 septembrie - 22 decembrie 2018.

PlayEnergy este initiativa pe care Enel o dedica scolilor pentru a construi, alaturi de copii, un viitor sustenabil, inovator si deschis tuturor. Un viitor bazat pe cunoastere si pe utilizarea inteligenta si creativa a energiei. Tema din acest an este "Pune-ti energia în miscare!" si îsi propune sa îi transforme pe tineri în protagonistii unui nou mod de a aborda energia în fiecare zi. Elevii vor putea alege subiecte de actualitate precum: E-Home, E-Mobility, E-City, E-Power si E-World. Concursul se desfasoara în colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale si se adreseaza scolilor si liceelor din toata tara, a anuntat compania Enel.

 Pentru a participa, profesorii trebuie sa formeze si sa coordoneze o echipa de maximum 5 elevi din aceeasi etapa de studiu (gimnaziu sau liceu). Proiectele pot fi realizate în orice tip de format, de la prezentare power point, pana la aplicatii practice sau experimente. Cadrele didactice si elevii pot descarca gratuit kit-ul PlayEnergy 2018 de pe sectiunea dedicata PlayEnergy a site-ului www.enel.ro. Kit-ul cuprinde o serie de materiale, care includ informatii cu privire la resursele energetice, experimente si inovatii la nivel mondial, cu exercitii si sugestii pentru proiecte.  

Termenul limita de înscriere a proiectelor în competitie este 22 decembrie 2018. Dupa înregistrare, proiectele vor intra în etapa de selectie regionala. Pentru fiecare regiune, un juriu format din experti va selecta primele trei echipe pentru fiecare ciclu de învatamant (3 proiecte pentru gimnaziu, 3 pentru liceu), pe baza mai multor criterii, cum ar fi relevanta pentru tema, creativitatea, originalitatea. Juriul regional poate oferi, de asemenea, premii speciale, care sa permita accesul la selectia la nivel national.

 În cea de-a doua etapa a fazei de jurizare, un juriu national va selecta, dintre toate proiectele de la nivel regional, primele trei echipe pentru fiecare ciclu de învatamant, pe baza acelorasi criterii. Castigatorii, atat profesori, cat si elevi, precum si institutia pe care o reprezinta, vor primi sponsorizari pentru sustinerea inovatiei si echipamente tehnice de ultima generatie.