Au mai ramas cateva zile pana la Let`s Do It, Romania! Pe 15 septembrie, 1 milion de romani sunt invitati sa curete Romania

11 Septembrie 2018
Lugoj Info.ro -Pe 15 septembrie, 1 milion de romani sunt invitati sa curete Romania

Let`s Do It, Romania! a anuntat lansarea initiativei de curatenie World Cleanup Day, care îsi propune ca, pe 15 septembrie 2018, sa mobilizeze toti romanii la cea mai ambitioasa actiune civica de pana acum.

La nivel international, 150 de tari se unesc în cea mai mare miscare civica – World Cleanup Day. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populatia Globului pentru a produce o schimbare reala de comportament fata de resurse si fata de deseurile generate. În Romania, Let`s Do It, Romania! îsi propune sa mobilizeze 1 milion de voluntari. Înscrierea pentru Ziua de Curatenie Nationala se face pe www.letsdoitromania.ro, iar cei înscrisi vor putea sa-si aleaga zonele pe care le curata prin intermediul aplicatiei World Cleanup. Voluntarii mobilizati pe 15 septembrie vor curata deseuri a caror cartare sau identificare a mormanelor de deseuri s-a realizat cu aplicatia de mobil World Cleanup pana pe 2 septembrie. Reteaua Let`s Do It, Romania! cuprinde echipe locale în cele 41 de judete, 200 de voluntari fiind parte din organizarea campaniei. Miscarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat nastere în 2008, atunci cand Estonia a organizat prima Zi de Curatenie Nationala si a reusit sa mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singura zi. Romania este parte din reteaua internationala Let`s Do It World! înca de la început, fiind a patra tara care a organizat o actiune nationala de curatenie. Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani si numara astazi 150 de tari cu experienta sau care vor organiza pentru prima oara o Zi de Curatenie Nationala în 2018.