Parabo Market Lugoj

Procurori si judecatori din Lugoj si Faget printre semnatarii solicitarii adresate Ministrului Justitiei de a abandona imediat procedura de revocare a Procurorului General al Romaniei

26 Octombrie 2018
Lugoj Info.ro -Procurori si judecatori din Lugoj si Faget printre semnatarii solicitarii adresate Ministrului Justitiei

Mai multi procurori si judecatori din Lugoj si Faget se afla printre semnatarii solicitarii prin care doua asociatii ale magistratilor ii solicita lui Tudorel Toader sa abandoneze imediat procedura de revocare a Procurorului General al Romaniei.

Miruna International

Pana la ora redactarii acestei stiri nu mai putin de 1030 de magistrati din toata tara au semnat solicitarea in nume propriu. Lista poate fi vazuta pe siteul Revistei Forumul Judecatorilor. “Asociatia “Forumul  Judecatorilor  din  Romania”, asociatie profesionala a judecatorilor, si Asociatia „Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor”, asociatie profesionala a procurorilor, solicita ferm Ministrului Justitiei, dl. Tudorel Toader, sa abandoneze imediat procedura de revocare a Procurorului General al Romaniei, dl. Augustin Lazar. O astfel de procedura, care ocoleste practic garantul independentei justitiei, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, al carui rol este unul pur decorativ, si care nesocoteste dreptul la aparare al procurorului supus revocarii a fost profund criticata de Comisia de la Venetia, GRECO si Comisia Europeana si pune în pericol parcursul Romaniei în Uniunea Europeana si în Consiliul Europei si însasi existenta democratica a statului roman, nemaivorbind de semnalul negativ si descurajant transmis unei parti importante a corpului magistratilor.”, se precizeaza in comunicatul semnat de conducerea Asociatiei Forumul Judecatorilor din Romania si Asociatiei Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor.