Se schimba Mersul Trenurilor

04 Decembrie 2018
Lugoj Info.ro -Se schimba Mersul Trenurilor

CFR Calatori anunta ca incepand cu data de 9 decembrie va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor 2018-2019.

Noul program va fi valabil pana la data de 14 decembrie 2019. CFR precizeaza ca oferta de transport feroviar de pasageri este adaptata cererii pietei, atat prin optimizarea orelor de circulatie a trenurilor, cat si a capacitatii de transport, în limita resurselor disponibile. Zilnic se vor afla în circulatie peste 1200 de trenuri, în functie de perioada din an:

Trenurile Zapezii vor circula spre si dinspre cele mai cautate statiuni montane pentru schi, cum sunt cele de pe Valea Prahovei si Vatra Dornei. În plus, în perioada 8 ianuarie – 28 februarie 2018, biletele valabile la Trenurile Zapezii vor fi reduse cu 25%*, de luni pana joi. De asemenea, de luni pana duminica, biletele pentru calatoriile de pe Valea Prahovei (pe rute între Sinaia – Brasov si retur) au reduceri între 31% si 56%.  

Trenurile Soarelui vor asigura în perioada sezonului estival 2019 legaturi din toata tara catre statiunile de la Marea Neagra si Delta Dunarii.

*Reducerea de 25% se aplica la tariful de transport pentru adult si copil, tichetul de rezervare a locului platindu-se integral.

Trenuri catre aeroport

Zilnic, legatura feroviara Bucuresti – Aeroport si retur va fi asigurata cu 17 trenuri (9 pe sensul de dus /8 pe sensul de întoarcere).

Transport biciclete

Sase trenuri Regio care vor circula pe ruta Bucuresti – Brasov si retur vor avea în compunere vagoane adaptate pentru transportul bicicletelor.

La toate trenurile se pot transporta gratuit bicicletele pliabile la clasa 1 si a 2-a sau schiuri la vagoanele de clasa a 2-a, ca bagaj de mana, în limita spatiului disponibil bagajelor de mana, cu conditia sa nu incomodeze pe ceilalti calatori (o bicicleta pliabila sau o pereche de schiuri de persoana).

La trenurile Interregio, calatorii care doresc sa circule cu biciclete nepliabile/nedemontabile o pot face daca în compunerea trenului exista un vagon dotat constructiv cu spatiu special amenajat pentru fixarea si transportul bicicletelor.

Reduceri tarifare

Pe langa legitimatiile de calatorie emise în baza facilitatilor acordate prin acte normative diferitelor categorii de calatori (ex. gratuitate pentru studenti si reduceri pentru elevi, pensionari etc), CFR Calatori ofera o gama diversa de oferte comerciale (ex. abonamente, card TrenPlus, minigrup, etc).

Acordarea de reduceri tarifare speciale cuprinse între 20% si 45% din tariful de transport pret întreg si copil la un numar de 104 trenuri InterRegio în perioada 9 decembrie 2018 – 9 iunie 2019.

Legaturi noi

Este introdus în grafic un tren nou – trenul Transilvania, pe ruta Cluj Napoca – Viena care circula zilnic, astfel:

- Ir 143 Cluj-Napoca (07:35) - Budapesta (14:20/14:40) - Viena (17:21)

- IR 144 Viena (10:42) - Budapesta (13:19/13:40) - Cluj-Napoca (22:25).

Este creata o noua legatura directa între Budapesta si Bucuresti (via Craiova, Timisoara, Arad, Curtici) cu trenul IR 72/ IR 73 – Traianus, astfel:

- IR 72 Bucuresti Nord (pl. 5.20) – Budapesta Keleti (sos. 18.50 )

- IR 73 Budapesta Keleti (pl. 7.10) – Bucuresti Nord (sos. 23.22)

 

Pasagerii vor putea calatori în afara tarii zilnic, cu trenuri directe din Bucuresti Nord catre Viena (de la 39 Euro pe sens) si Budapesta (de la 29 Euro pe sens), Chisinau (de la 19 euro pe sens), iar în sezonul estival catre Sofia (de la 30 euro pe sens), Istanbul (de la 54 euro pe sens) si Salonic (de la 56 euro pe sens). Din Viena exista posibilitati de calatorie catre orice destinatie europeana.

De asemenea, oferta de transport international include trenuri zilnice directe catre Budapesta si din Timisoara (de la 15 Euro pe sens), Cluj Napoca (de la 15 Euro pe sens) si Brasov (de la 19 Euro pe sens).

Foarte avantajoase sunt si ofertele pentru calatoriile catre Austria, Germania, Polonia, Slovacia si Cehia, cat si oferta Interrail Pass, care reprezinta un abonament valabil în toata Europa sau într-o anumita tara din Europa.

Brosura „Mersul Trenurilor de Calatori 2018-2019” va putea fi achizitionata din principalele gari si agentii CFR din Bucuresti si din tara la pretul de 17 lei. Deoarece continutul poate fi actualizat, rugam calatorii sa solicite informatii cu privire la mersul trenurilor, de la statiile si agentiile CFR