Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Anuntul de inchidere a fabricii Rieker din Lugoj a ocupat spatii largi in presa nationala

13 Februarie 2019
Lugoj Info.ro -Anuntul de inchidere a fabricii Rieker din Lugoj a ocupat spatii largi in presa nationala foto : captura Digi24, Libertatea, Hotnews

Decizia companiei Rieker de a inchide fabrica din Lugoj a provocat un cutremur la nivel national in conditiile in care aproape 700 de oameni vor ramane pentru o perioada fara locuri de munca.

Cuptorul cu lemne

Toate ziarele nationale cu editii online au tratat pe larg situatia de la Lugoj, dar si motivele care au stat la baza inchiderii activitatii unuia dintre cei mai mari angajatori din vestul tarii. Desi situatia este una cat se poate de ingrijoratoare, nici presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, si nici primarul Lugojului, Francisc Boldea, nu au anuntat public daca au discutat cu reprezentantii Rieker inainte ca decizia sa fie luata. Din pacate, numarul investitorilor straini din Lugoj incepe sa scada simtitor in timp ce noi venitii deschid afaceri cu tot mai putini angajati. In ultimii ani au ajuns la Lugoj un numar de firme ce pot fi numarate pe degetele de la o mana, in timp ce firme importante cu sute de angajati si-au incetat activitatea. Cu toate ca masurile Guvernului pun in pericol mediul de afaceri, Primaria Lugoj nu misca un deget in a sprijini investitorii neavand nicio strategie de atragere a firmelor.