Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Care sunt concluziile. Ministerul Sanatatii a cerut o ancheta la Lugoj dupa ce un barbat si-a gasit sfarsitul in curtea unei clinici de imagistica, la doi pasi de spital

13 Martie 2019
Lugoj Info.ro -Ministerul Sanatatii a cerut o ancheta la Lugoj foto : Lugoj Info.ro

Ministerul Sanatatii a cerut o ancheta referitoare la imprejurarile in care un barbat de 60 de ani si-a pierdut viata in curtea unei clinici aflata la numai cativa metri de curtea spitalului din Lugoj.

Cuptorul cu lemne

Ancheta a fost facuta de inspectorii Directiei de Sanatate Publica Timis iar raportul a fost trimis deja la Bucuresti. Barbatul s-a prabusit in curtea clinicii pe 11 februarie iar martorii nefericitului eveniment s-au declarat revoltati de faptul ca omul nu a primit niciun fel de prim ajutor pana la sosirea ambulantei, desi in zona se aflau mai multe cadre medicale care daca ar fi intervenit ar fi putut sa evite tragedia. Se pare ca in raportul transmis Ministerului Sanatatii nu a fost indicata nicio problema, in acest caz subliniindu-se faptul ca omul era foarte bolnav, au declarat pentru Lugoj Info.ro mai multe surse medicale.Tot in raport a fost specificat faptul ca ambulanta cu medic a ajuns in curtea spitalului la numai trei minute de la momentul solicitarii, lucru normal avand in vedere distanta dintre spital si statia de ambulanta. In raport nu este facuta insa nicio referire la modul in care au reactionat cadrele medicale din clinica sau spital la apelurile facute de catre martori, astfel ca acest caz a fost inchis. Desi prioritatea anchetei nu trebuia sa fie gasirea unui vinovat, ci luarea unor masuri ca un astfel de caz sa nu se mai intample, nimeni nu a avut curiozitatea sa vizioneze inregistrarile de pe camerele de supraveghere din zona, desi acestea puteau lamuri clar conditiile in care barbatul a murit.