Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Transforma-ti vacanta într-o bucurie, nu într-o tragedie! Selfie-ul pe tren ucide!

02 Mai 2019
Lugoj Info.ro -Selfie-ul pe tren ucide!

CFR SA - campanie publica de constientizare a pericolului pe calea ferata.

Cuptorul cu lemne

Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” SA, compania care administreaza infrastructura feroviara, a lansat în mediul online o campanie publica de constientizare a pericolului existent pe calea ferata, atunci cand sunt ignorate semnele si indicatoarele de avertizare din zona feroviara. Prin aceasta campanie publica de constientizare a pericolului existent în zona feroviara, CFR SA doreste sa traga un semnal de alarma în special în randul tinerilor care ignora semnele si indicatoarele de avertizare si se aventureaza pentru o fotografie, în zonele interzise publicului, fiind astfel supusi pericolului de electrocutare. Desi este interzis si periculos sa-ti faci poze pe calea ferata, în ultimii ani 41 de persoane, care au ignorat semnele de avertizare a pericolului, au fost grav ranite, iar 15 persoane au platit cu viata, pentru un selfie facut la înaltime, pe vagoanele de tren sau pe podurile feroviare!  

ATENTIE! Selfie-ul pe tren ucide!

Tensiunea în linia de contact este de 27.000 V! Cablul sub tensiune creeaza un camp electric care poate fi periculos la distante mici. “Un om care se apropie de cablu, urcandu-se pe vagon sau pe locomotiva, devine un fel de paratrasnet. Adica, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o strapungere a aerului si o descarcare electrica, formandu-se astfel un arc electric. ARCUL ELECTRIC se formeaza la o distanta mai mica de 1.5 metri de linia de contact si este FATAL‼‼‼ Prin urmare, tragem un semnal de alarma si le reamintim oamenilor, dar în special tinerilor, ca este interzis si periculos sa se urce pe vagoane, sa atinga cablurile electrice, sinele sau orice fel de instalatie electrica sau sa traverseze prin locuri nemarcate sau nesemnalizate” , precizeaza reprezentantii CFR.

ATENTIE!

Pentru siguranta se folosesc întotdeauna pasarelele, pasajele si trecerile pietonale si se acorda o atentie deosebita trenurilor, zgomotelor si vibratiilor.