Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Elevii lugojeni s-au remarcat la Concursul National de Soft „Grigore Moisil”

21 Mai 2019
Lugoj Info.ro -Elevii lugojeni s-au remarcat la Concursul National de Soft „Grigore Moisil”

Concursul National de Soft „Grigore Moisil” editia a XXV-a, gazduit de Lugoj saptamana trecuta si organizat de Clubul Copiilor Lugoj, a fost o noua ocazie pentru tinerii informaticieni lugojeni sa se remarce.

Cuptorul cu lemne

Deschiderea festiva a avut loc joi, 16 mai 2019, la Universitatea Europeana Dragan, institutie partenera în organizarea acestui concurs. La deschidere, au participat un numar mare de elevi, profesori si parinti.

“Fiind o editie aniversara, a participat la deschiderea festiva domnul conf. univ. dr. Dobrin Gabriel, prorector al Universitatii Europene „Dragan”, domnul prof. Stancov Jelco, inspector scolar, doamna prof. Berghin Simona, director al Clubului Copiilor Lugoj, care au adresat participantilor un cuvant de bun venit la Lugoj. Pe parcursul acestei deschideri festive, participantii au putut urmari un colaj de fotografii de la prima editie a acestui concurs pana în prezent. Elevii de la sectiunea de programare s-au deplasat la cele doua licee din oras, „Coriolan Brediceanu” si „Iulia Hasdeu”, institutii partenere în organizarea concursului. Sectiunea de comunicari stiintifice s-a desfasurat la Universitatea Europeana Dragan. În cadrul acestei sectiuni, elevii si-au exprimat creativitatea prin realizarea de lucrari care au fost apreciate de comisia de jurizare. La acest concurs au participat peste 200 elevi din Bucuresti, Ramnicu Valcea, Giurgiu, Satu-Mare, Craiova, Targu Jiu, Suceava, Aiud, Victoria, Sighisoara, Timisoara, Faget si Lugoj. Festivitatea de premiere a avut loc la Universitatea Europeana Dragan, sambata, 18 mai 2019. Organizatorii si membrii comisiei de evaluare au felicitat pe toti participantii, de la cele doua sectiuni, iar elevii care s-au remarcat au primit diplome.”, a anuntat Cristian Vida, coordonatorul concursului.

Premiile elevilor, la aceasta editie a concursului, au constat în  vouchere de cumparaturi online, sponsorizate de  firma  IRIAN Software Development SRL, din Timisoara, prin ing. Toth Cristian, fost participant si premiant al acestui concurs în mai multe editii. 

Pe langa ceilalti premianti, din Lugoj, au obtinut rezultate deosebite elevii:

La sectiunea programare, de la Liceul Teoretic „C. Brediceanu” si Clubul Copiilor Lugoj, elevul Seracovanu Edward, cls. a VI-a, a obtinut premiul II.

La comunicari stiintifice, gimnaziu, sectiunea pagini web, elevul Bucovan Mihnea, de la Scoala Gimnaziala  „A. Odeanu” si Clubul Copiilor Lugoj, a obtinut premiul III pentru lucrarea Oldies but Goldies.

La comunicari stiintifice, liceu, sectiunea soft utilitar si jocuri, elevul Grigorie Dennis de la Liceul „Iulia Hasdeu” a obtinut premiul II pentru lucrarea Hellnix. 

La comunicari stiintifice, au fost prezentate si lucrari din domeniul robotilor si al automatizarilor. De la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniste”, s-au remarcat elevii:

 -   Recalo Paul, premiul II cu lucrarea Charlie

-    Mihaila Daniel, premiul III cu lucrarea Robot Linie

-    Ilia Raul, mentiune cu lucrarea Ardutitu

De la Liceul Teoretic „Traian Vuia” Faget, au fost premiati elevii:

Marti Georgiana si Cisar Eduard - premiul II - pentru lucrarea Care on Wheels.