Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

A fost lansata cea de-a doua editie a Programului RABLA pentru electrocasnice

23 Mai 2019
Lugoj Info.ro -A fost lansata cea de-a doua editie a Programului RABLA pentru electrocasnice

Începand de vineri, 24 mai 2019, persoanele fizice se pot înscrie, prin intermediul aplicatiei electronice, pe pagina web a Administratiei Fondului pentru Mediu https://solicitant.afm.ro/PF/.

Cuptorul cu lemne

Programul Rabla pentru electrocasnice are caracter multianual si se aplica la nivel national. Prin acest program, Ministerul Mediului îsi propune sa creasca gradul de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, precum si stimularea achizitionarii de electrocasnice eficiente energetic.

Finantarea se va acorda sub forma de vouchere, pentru achizitionarea de echipamente electrice si electronice de uz casnic, dupa cum urmeaza:

a) 200 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A++;

b) 300 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A+++;

c) 300 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica A++;

d) 400 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica A+++;

e) 400 lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire (A+++/ A++);

f) 300lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A++;

g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A+++.

h) 200 lei pentru televizoare cu eficienta energetica A si A+;

i) 400 lei pentru televizoare cu eficienta energetica A++ si A+++.

Un element de noutate al Programul din acest an îl reprezinta posibilitatea modificarii, de catre solicitant, a informatiilor introduse eronat (cu exceptia CNP), prin utilizarea codului unic de accesare a înscrierii, pana în momentul semnarii contractului de finantare. Alta noutate pentru aceasta sesiune este posibilitatea de a modifica eficienta energetica a unui echipament aprobat, doar de la o clasa superioara la o clasa inferioara, pana în momentul utilizarii voucherului, cu modificarea sumei aferente fiecarei categorii de echipament. Persoana fizica beneficiaza de valoarea unui voucher la achizitionarea unui EEE eligibil, în schimbul predarii unui DEEE echivalent, cu exceptia masinilor de spalat vase care vor putea fi achizitionate la schimb cu oricare alt electrocasnic din program (frigider, televizor, aer conditionat, masina de spalat rufe).