Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Verificari la sistemul RO-ALERT. Ce mesaj ati putea primi pe telefon

15 Iulie 2019
Lugoj Info.ro -Verificari la sistemul RO-ALERT

În perioada urmatoare, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, în colaborare cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale, va realiza o noua runda de testari ale Sistemului RO-ALERT.

Cuptorul cu lemne

“Activitatea are scopul de a examina functionarea sistemului prin transmiterea unor mesaje de test catre telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobila din anumite zone.
Telefoanele configurate pentru receptia mesajelor RO-ALERT si care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor receptiona urmatorul mesaj: “TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea masurilor de autoprotectie”. Modurile de afisare si sunetele de avertizare sunt diferite în functie de modelele telefoanelor mobile. Pentru a primi mesajele transmise de IGSU si structurile sale teritoriale, recomandam cetatenilor sa se asigure ca pe terminalele mobile sunt realizate setarile corespunzatoare.” , au anuntat reprezentantii IGSU.
Informatiile privind configurarea telefoanelor, în functie de model si de operatorul de telefonie mobila, sunt puse la dispozitia publicului pe portalul www.ro-alert.ro si pe site-urile operatorilor publici de retele de comunicatii mobile.
Sistemul RO-ALERT permite difuzarea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizarii si alarmarii populatiei în situatii de urgenta, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotectiei în caz de urgenta majora.
Operatorul Sistemului RO-ALERT are la dispozitie o harta digitala pe care poate selecta/desena zona în care trebuie difuzat mesajul de avertizare. Celulele retelelor de comunicatii mobile ale furnizorilor de servicii de comunicatii mobile din zonele selectate vor difuza mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile compatibile si configurate corespunzator care se afla în acele zone.
Mesajele sunt difuzate doar în situatii majore de urgenta, în zonele afectate. Sistemul RO-ALERT este folosit în situatii majore în care viata si sanatatea cetatenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundatii amenintatoare, atac terorist sau alte situatii care ameninta grav comunitatile.