vineri, 19 aprilie 2024
1.9 C
Lugoj
spot_img

Statul te ajuta sa iti instalezi panouri fotovoltaice. Tot ce trebuie sa stii despre noul program ”Casa Verde”

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Scopul programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice îl reprezinta cresterea eficientei energetice, îmbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica necesara consumului propriu si livrarea surplusului în sistemul energetic national.

Noul Program „Casa Verde”, destinat instalarii de panouri fotovoltaice, va demara pe data de 9 septembrie, data la care persoanele fizice se pot adresa instalatorilor în vederea înscrierii în program.

Lista instalatorilor validati în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica, în vederea acoperirii necesarului de consum si livrarii surplusului în reteaua nationala a fost publicata pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu:

 https://www.afm.ro/sisteme_fotovoltaice_instalatori_cereri_admise.php

Etapele implementarii programului sunt urmatoarele:

 –  Înscrierea solicitantului persoana fizica se va face la unul dintre instalatorii validati care au încheiat contract de participare cu AFM, în limita fondurilor alocate regiunii în care se afla imobilul pe care se implementeaza proiectul. Înscrierea solicitantului la instalatorul validat se face prin prezentarea documentelor solicitate prin Ghidul de finantare acestuia; daca documentele sunt conforme cu cerintele din ghid, iar solicitantul îndeplineste criteriile, instalatorul rezerva suma solicitata, care se scade din valoarea alocata regiunii geografice din care face parte solicitantul.

 – Aprobarea finantarii: Administratia Fondului pentru Mediu analizeaza documentele depuse de persoanele fizice la momentul înscrierii si introduse de instalator în aplicatia informatica si  publica pe site-ul propriu listele cu persoanele fizice aprobate.

 – Obtinerea ATR – ului: În termen de 90 de zile de la data publicarii rezultatelor, persoana fizica aprobata, prin intermediul instalatorului ales, are obligatia sa comunice la AFM avizul tehnic de racordare (ATR).

 – Semnarea contractelor de finantare nerambursabila si implementarea proiectelor. Se semneaza contractele de finantare nerambursabila cu persoanele fizice care comunica avizul tehnic de racordare în termenul de 90 de zile, urmand ca implementarea proiectului sa se realizeze în termen de 8 luni de la semnarea contractului de finantare nerambursabila, termen în care beneficiarul final depune la instalatorul validat certificatul de racordare si încheie cu acesta toate formalitatile privind receptia sistemului de panouri fotovoltaice, emiterea facturii si plata contributiei proprii.

 Monitorizarea finantarii acordate în cadrul programului, a investitiilor realizate, precum si a respectarii conditiilor prevazute în prezentul ghid se face de catre AFM pe o perioada de 6 ani de la data obtinerii de catre beneficiarul final a certificatului de racordare. Toate informatiile privind desfasurarea acestui program se vor regasi pe site-ul www.afm.ro, la sectiunea Programe de finantare – Sisteme fotovoltaice.

 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Se formează cele șapte grupe ale Creșei Lugoj. Când încep înscrierile

Direcția de Asistență Socială Comunitară Lugoj (DASC) a anunțat...

Vin ploile. Vremea se răcește brusc

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru...

S-a închis pescuitul. Bălțile private rămân singura alternativă

Începând de marți, pescuitul recreativ, sportiv, dar și în...