Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Pas cu pas: Cum îți pregătești mașina pentru sezonul rece și ploios?

05 Septembrie 2019
Lugoj Info.ro -Pas cu pas: Cum îți pregătești mașina pentru sezonul rece și ploios? foto : shutterstock

Vara este pe sfârșite, iar toamna calendaristică se apropie cu pași repezi.

Cuptorul cu lemne

Tocmai de aceea suntem de părere că momentul oportun pentru a-ți pregăti vehiculul pentru variațiile de temperatură care vor urma și pentru zilele ploioase. Ca să nu te confrunți cu probleme neașteptate, este recomandat să te ocupi puțin de mașină și să o aranjezi pentru a face față capriciilor toamnei.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi în acest sens:

  • Du-ți mașina la un service autorizat pentru o revizie completă

Pentru a nu avea niciun fel de surprize neplăcute cu mașina trebuie, mai întâi de toate, să te asiguri că starea tehnică a acesteia este una excelentă. Așa că du-ți mașina la un service auto pentru a-i face o verificare corespunzătoare și pentru a depista dacă există (sau nu) probleme tehnice sau piese care trebuie reparate ori schimbate. De fapt, este bine să faci revizia automobilului la începutul fiecărui anotimp.

  • Schimbă anvelopele

Pentru a evita derapajul pe drum umed, pe timp de ploaie, este bine să ai cauciucuri adecvate. Poți verifica oferta de anvelope și cauciucuri auto ca să găsești modelul potrivit mașinii tale, în cazul în care cele din prezent sunt uzate și nu mai fac față condițiilor meteo. Verifică și presiunea pneurilor. Astfel, știi că ești în siguranță și că ai aderență pe șosele.

  • Toamna se schimbă ștergătoarele

Când ai schimbat ultima oară ștergătoarele? Nici nu mai contează, acum este recomandat să o faci din nou. Temperaturile extrem de ridicate din timpul verii le deteriorează și este bine să le verifici și să le înlocuiești cu unele noi dacă observi semne de uzură pe ele.

  • Mare atenție la starea caroseriei

Verifică dacă există fisuri sau zgârieturi pe caroserie și repară-le. Dacă nu faci acest lucru, cu timpul, se vor adânci, va apărea rugina și se va extinde.

  • Sistemul de încălzire trebuie să funcționeze perfect

Verifică-l și asigură-te că va face față schimbărilor de temperatură care vor urma. Ai nevoie ca el să funcționeze perfect și pe timp de iarnă, așa că nu strică să te ocupi de el acum.

  • Cu frânele cum stai?

Vremea instabilă și mai ales starea precară a carosabilului din țară te obligă să ai un sistem de frânare perfect. Așa că ocupă-te și de acest aspect cât mai repede!

  • Luminile nu trebuie nici ele trecute cu vederea

Ca să poți circula în siguranță și să nu-i pui pe ceilalți participanți la trafic în pericol trebuie să ai toate luminile mașinii perfect funcționale. Verifică farurile și schimbă becurile arse sau sparte, dacă este cazul.

  • Nu uita de baterie!

Pe vreme instabilă și rece, motorul are nevoie de o baterie bună, complet încărcată pentru a porni. Acordă-i atenție și bateriei auto și schimb-o, în cazul în care crezi că îți poate face probleme.

  • Fă curățenie generală în mașină

Sigur ai prin mașină, după perioada concediului, fel de fel de lucruri care nu îți mai sunt de folos. Aruncă-le și du-ți mașina la spălătorie pentru o curățare completă, temeinică.

Gata! Acum ai că mașina pregătită pentru sezonul rece și ploios, nu mai ai de ce să-ți faci nicio grijă!