Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Elevii lugojeni asteptati sa se inscrie in concurs. Premiile constau in laptopuri, tablete, biciclete, participarea în tabere de vara si multe altele

07 Octombrie 2019
Lugoj Info.ro -Elevii lugojeni asteptati sa se inscrie in concurs.

Ministerul Apelor si Padurilor, în parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, a lansat, Concursul National de desen „Supereroii lui Picurici”.

Competitia este deschisa tuturor elevilor din clasele pregatitoare si gimnaziu din Lugoj. Se vor premia cele mai bune 10 desene realizate de copii, pe temele propuse de organizatori, cat si cele mai active 10 scoli gimnaziale în efortul de educare a celor mici în directia protejarii apelor. Initiativa face parte din campania nationala de constientizare „APA NOASTRA”, lansata la începutul anului 2019 de Ministerul Apelor si Padurilor în cadrul proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”. Concursul national de desen se deruleaza în intervalul 7 octombrie 2019 - 31 mai 2020 si include etape succesive de selectie a participantilor, pe doua categorii de varsta:

Categoria nr. 1 - pentru elevi ai claselor pregatitoare si I-III (varsta: 6-9 ani)

Categoria nr. 2 - pentru elevi ai claselor IV-VI (varsta: 10-13 ani)

Prima etapa se adreseaza scolilor gimnaziale, înscrierea acestora fiind deschisa în intervalul 7 octombrie – 8 noiembrie 2019, în limita a maxim 200 de scoli, dupa principiul primului înscris. Derularea concursului national de desen include mai multe faze de selectie a celor mai talentati copii, la care publicul este invitat de fiecare data sa voteze lucrarile preferate, afisate în Galeria Competitiei disponibila pe  https://apanoastra.ro/concurs-supereroii-lui-picurici. Fiecare din scolile înscrise în concurs va desemna cate trei participanti pentru fiecare categorie de concurs. Faza locala va reuni 1200 de lucrari realizate de tot atatia elevi selectionati de profesorii coordonatori. Dintre acestia, pentru participarea în faza finala, vor fi alesi 40 de copii la nivel national, cate 20 pentru fiecare categorie de varsta. Acestia se vor întrece în creativitate, dar si claritate în exprimarea artistica a unei teme relevante pentru protectia apelor, în cadrul probei finale a concursului programata pentru 30 mai 2020, la Bucuresti. Cei 10 elevi castigatori (cate cinci pe fiecare categorie), cat si cele 10 cele mai active scoli, vor fi premiate în cadrul festivitatii finale organizate la 31 mai 2020 la Bucuresti.

Premiile acordate elevilor constau în laptopuri, tablete, biciclete, participarea în tabere de vara din Romania, materiale pentru camping. Fiecare din cele 10 cele mai active scoli este premiata cu un set de echipamente educative IT, constand în laptop, imprimanta, videoproiector si ecran proiectie.