Conditii de studiu mai bune pentru elevii din Lugoj, în urma unei investitii realizate de E.ON Romania

21 Octombrie 2019
Lugoj Info.ro -Conditii de studiu mai bune pentru elevii din Lugoj, în urma unei investitii realizate de E.ON Romania

În acest an, E.ON Romania a dotat noua scoli cu sisteme de iluminat cu leduri.

Printre scolile care au beneficiat de investitii se numara si Scoala Gimnaziala nr.4 din Lugoj, ce a fost inclusa in proiectul „Energie în scolile copilariei” din acest an. Pana acum, un numar de 63 de scoli din 18 judete au beneficiat de sisteme de iluminat moderne în urma proiectului lansat în anul 2012 de compania E.ON Romania, prin care au fost investite peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunatatirea conditiilor de studiu si eficientizarea consumului de energie prin iluminarea bazata pe tehnologie led, a salilor de clasa. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi si 80.000 tuburi led.

Proiectul s-a desfasurat în perioada aprilie-octombrie, incluzînd în acest an si doua institutii de învatamant din Timis: Scoala din comuna Giera si Scoala Gimnaziala nr. 4 din Lugoj. Scoala din Lugoj este o scoala cu traditie pentru comunitatea locala, care si-a deschis pentru prima oara portile în anul 1890. „Am demarat acest an scolar cu energie la puterea a doua. Pe de o parte, energia unui nou început, pe de alta parte, energia electrica, cu iluminarea corecta a tuturor spatiilor scolare în care ne desfasuram activitatea. Avem conditii mult mai bune pentru predare-învatare si, în acelasi timp, economisim energie electrica. Multumim pentru ca va implicati în viata scolara!” spune profesor Gabriela Sîrbu, director al Scolii nr. 4 din municipiul Lugoj.

Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie semnificativa de electricitate pentru iluminat, ceea ce se va traduce pentru beneficiari prin facturi mai mici pentru energia electrica. Mai mult, iluminatul cu led are o durata de viata de cateva ori mai mare fata de sistemele clasice, între 50.000 si 100.000 de ore de functionare, si o luminozitate superioara, respectiv 98% din cea naturala.

“Ne implicam constant în proiecte de responsabilitate sociala destinate comunitatilor în care activam, iar sustinerea educatiei este una dintre directiile strategice urmarite în cadrul acestor preocupari. Dorim sa contribuim activ la formarea generatiei viitoare, la cresterea performantelor scolare si la îmbunatatirea conditiilor din salile de curs”, a declarat Anca Dragu, director general adjunct E.ON Romania.

Începand cu anul 2005, E.ON Romania a sustinut cu peste 13,8 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate sociala în comunitatile în care îsi desfasoara activitatea, numarul total al beneficiarilor acestor initiative ridicandu-se la aproximativ 310.000. Numai în domeniul educatiei au fost derulate proiecte de peste 6,5 milioane euro, de acestea beneficiind peste 200.000 de copii.