vineri, 29 martie 2024
9.9 C
Lugoj
spot_img

Se sta la rand la vulcanizarile din Lugoj. Care sunt sanctiunile si cand verifica politistii daca folositi cauciucuri de iarna

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

De asemenea, în aceste conditii, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie schimbate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor obligatii se sanctioneaza cu amenda între 9 si 20 de puncte-amenda (în prezent, între 1.305 lei si 2.900 lei). Pe langa sanctiunea amenzii, se va retine si certificatul de înmatriculare sau înregistrare al autovehiculului, eliberandu-se o dovada înlocuitoare, fara drept de circulatie. Adaptati permanent viteza de deplasare la conditiile de drum si trafic. Astfel, chiar daca va aflati în localitati sau în afara acestora, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada sau mazga, circulati cu o viteza care sa va permita oprirea în siguranta, avand în vedere ca distanta de franare în astfel de conditii este mult mai mare. Totodata, conducatorilor de autovehicule li se recomanda sa adopte o maniera preventiva de condus, sa respecte regulile de circulatie si pe ceilalti participanti la trafic. În conditiile unui trafic aglomerat sau a aparitiei blocajelor rutiere cauzate de precipitatii, pastrati-va calmul, nu blocati intersectiile si nu va angajati în depasirea unei coloane de autovehicule fara a avea o buna vizibilitate. Politia Romana atrage atentia asupra necesitatii respectarii indicatiilor politistilor aflati în trafic.

„Legea cauciucurilor de iarna” a intrat în vigoare în 2011, iar toti cei care circula pe drumuri publice acoperite de zapada, gheata sau polei sunt obligati sa aiba anvelope de iarna. Chiar daca drumul este uscat, se pot întalni portiuni unde exista risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceti, chiar si pe distante scurte, daca autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarna. Ele se identifica usor, datorita prezentei, pe laterale, a literelor M si S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fara a include în aceasta categorie anvelopele marcate numai cu inscriptia ,,all seasons”. Prevederile legale în vigoare interzic circulatia autovehiculelor, fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna, pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, nefacand referire la o anumita perioada a anului. Astfel, este sanctionata conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Amenda pentru fapta mentionata este prevazuta în clasa a IV-a de sanctiuni (de la 9 la 20 puncte-amenda, respectiv între 1.305 si 2.900 de lei) si se va retine certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberandu-se o dovada înlocuitoare fara drept de circulatie.

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII