GYM PELE

Tips & Tricks pentru o casă eco-friendly - TOP 5 moduri de reducere a cheltuielilor într-o locuință de vis!

10 Decembrie 2019
Lugoj Info.ro -TOP 5 moduri de reducere a cheltuielilor într-o locuință de vis foto : pinterest.com

Este o veste bună că mulți oameni din întreaga lume devin mai conștienți pe zi ce trece de natură, de problemele sale, dar și de modalitățile prin care poate să fie protejată.

Faptul că ești mai eco nu numai că te va ajuta să contribui la un mediu înconjurător durabil, dar chiar te poate ajuta să economisești bani. 

Iată 5 modalități de îmbunătățire și transformare a resurselor casei tale și de a o face un loc mai ecologic.

Instalează un contor inteligent

Încălzirea este una dintre cele mai mari modalități prin care folosești energie. Poate fi foarte ușor, mai ales în lunile de iarnă, să-ți lași căldura pornită mai mult decât ai nevoie. Acest lucru poate duce la o cantitate mare de energie irosită, dar și de bani irosiți. Cel mai bun mod de a combate acest lucru este să ai instalat un contor inteligent (termostat). El poate fi programat astfel încât să pornească doar în anumite ore ale zilei - de exemplu, începe să încălzească chiar înainte ca tu să ajungi acasă și se oprește cu o oră înainte ca tu să ieși din casă. Contoarele inteligente sunt o necesitate pentru oricine dorește să își reducă emisiile de carbon, dar și să-și reducă facturile la energie.

Panourile solare 

Panourile solare sunt o achiziție esențială pentru orice casă ecologică, pentru că ai parte de energie electrică dintr-o sursă 100% naturală. Ele sunt cu siguranță o investiție pe termen lung și nu reprezintă doar o economisire monetară, ci sunt o oportunitate de a fi ecologic. Aceste surse de energie funcționează pe baterii cu gel și sunt surse grozave de a-ți alimenta electric casa.

Becuri fluorescente

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci pentru a avea o casă eco friendly este să investești în becurile potrivite. Cele fluorescente sunt mai eficiente, mai ales prin comparație cu cele vechi, incandescente.

Becurile eficiente din punct de vedere energetic sunt pe piață de mult timp, dar, într-adevăr, a durat o perioadă semnificativă pentru mulți oameni să se apropie de această idee. În cele din urmă, însă, are mult sens să faci trecerea pe astfel de surse de lumină. Nu numai că becurile sunt eficiente din punct de vedere energetic și utilizează mai puțină energie electrică, dar durează și mai mult, ceea ce înseamnă că nu trebuie să cheltuiești bani pentru înlocuirea lor, nu la fel de des.

Ai grijă la pierderile de apă

Când auzi cuvântul „sustenabil”, consideri adesea că se face referire doar la consumul de energie, dar a fi cu adevărat eco înseamnă a avea o abordare holistică, așa că va trebui să ai în vedere și economisirea apei. În primul rând, acordă-ți timp pentru a remedia eventualele scurgeri. Chiar dacă nu există, sunt o mulțime de schimbări ale stilului de viață pe care le poți face pentru a economisi apă. De exemplu, ar trebui să te asiguri că nu lași robinetul deschis atunci când nu este cazul. De asemenea, este o idee bună să instalezi un cap de duș cu flux redus, pentru a nu-ți fi afectat confortul.

Compost pentru grădina ta

Nu-ți irosi resturile de mâncare - transformă-le în compost! Ai fi surprins cât de multe dintre alimentele pe care le arunci în prezent pot fi reciclate și transformate în compost. Pur și simplu instalează un coș de compost în grădina ta și umple-l cu orice risipă alimentară.

Concluzionând, iată câteva sfaturi de bază pentru o casă ecologică și un viitor mai verde. Fiecare dintre noi este responsabil pentru mediu, iar o casă mai ecologică nu înseamnă doar o factură mai mică, ci și o planetă mai sănătoasă.