Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

A fost stabilit numarul biletelor de tratament balnear finantate de Casa Nationala de Pensii Publice

04 Februarie 2020
Lugoj Info.ro -A fost stabilit numarul biletelor de tratament balnear finantate de Casa Nationala de Pensii Publice foto : viata-libera.ro

Guvernul a aprobat numarul de locuri de tratament balnear pentru anul 2020, biletele fiind acordate prin sistemul Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP).

Respect pt lugojeni

In total, cel putin 59.926 de pensionari vor beneficia de aceste bilete. Acordarea biletelor de tratament se face în limita numarului de locuri asigurate în unitatile aflate în proprietatea CNPP, precum si a numarului de locuri contractate cu alte unitati de profil si a sumelor alocate în acest scop prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat. Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear, vor fi repartizate pe maximum 19 serii, pentru un sejur de 16 zile. Pot solicita bilete de tratament pensionarii si asiguratii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numarul total al acestora va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum si persoanelor care au suferit accidente de munca sau cu boli profesionale.