Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Liceul “Traian Vuia” din Faget inclus in programul “Masa calda”. Elevii primesc gratuit un pachet sau o masa calda in valoare de zece lei

04 Februarie 2020
Lugoj Info.ro -Liceul “Traian Vuia” din Faget inclus in programul “Masa calda" foto : liceultraianvuiafaget.ro

Guvernul a aprobat prin ordonanta de urgenta, programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolarii si elevii din 150 de unitati de învatamant preuniversitar de stat.

Respect pt lugojeni

Programul este cunoscut si sub titulatura de „Masa calda”, iar in acest an beneficiaza de acest program si elevii de la Liceul “Traian Vuia” din Faget. În anii anteriori, acesta a functionat în 50 de unitati de învatamant. Studiile de impact au aratat ca aceasta masura a avut ca efect scaderea ratei abandonului scolar, diminuarea absenteismului, precum si formarea deprinderii, la copii, pentru o alimentatie sanatoasa. Astfel, în perioada derularii activitatii didactice, prescolarii si elevii din cele 150 de unitati de învatamant vor primi, cu titlu gratuit, un pachet alimentar sau o masa calda pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA). Procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare/mesei calde se organizeaza la nivelul fiecarei unitati/subdiviziuni administrativ-teritoriale si se stabileste potrivit prevederilor legislatiei în domeniul achizitiilor publice. Derularea programului de acordare a unui suport alimentar pentru prescolari si elevi face parte din actiunile Ministerului Educatiei si Cercetarii pentru realizarea unui obiectiv major al politicilor sale educationale: asigurarea accesului echitabil si nediscriminatoriu la o educatie de calitate pentru toti copiii si tinerii din Romania.