Parabo Market

(VIDEO) Ei sunt medicii de care avem nevoie ! Momentul in care un bolnav cu COVID 19 a primit primul ajutor la Compartimentul de Primiri Urgente a Spitalului Municipal din Lugoj

01 Aprilie 2020
Lugoj Info.ro -Momentul in care un bolnav cu COVID 19 a primit primul ajutor la Compartimentul de Primiri Urgente a Spitalului Municipal din Lugoj foto : Lugoj Info

In timp ce in spitalele din tara se inregistreaza demisii in lant a medicilor si asistentelor, la spitalul din Lugoj medicii par sa fi depasit socul psihologic.

Cateva minute de imagini cu o femeie adusa de ambulanta si incadrata de personal medical echipat ca la carte demonstreaza faptul ca medicii si asistentele de la spitalul lugojean nu fug de lupta cu temutul coronavirus. Imaginile filmate de un lugojean au fost explicate pentru Lugoj Info de un cadru medical care sustine ca au avut de-a face cu primul caz in care un bolnav cu COVID 19 a cerut ajutor medical de specialitate. ”Ceea ce vedeti in imagini este cazul unei femei care a fost externata in urma cu cateva zile de la spitalul Victor Babes. Femeia este diagnosticata cu coronavirus si a fost adusa de o ambulanta. Lugojeanca a acuzat dureri in piept si a fost transportata la spital. Imediat ce a ajuns, a fost preluata de catre cei de la UPU care au urmat protocolul, au dus-o in incaperile pregatite pentru astfel de cazuri, a primit primul ajutor de care a avut nevoie, dupa care a fost lasata sa plece acasa”, au declarat surse medicale. Se pare ca femeia a fost externata de la clinica din Timisoara si plasata in carantina la domiciliu dupa ce medicii timisoreni au constatat ca forma de coronavirus este una usoara si nu ii mai pune viata in pericol urmand sa i se recolteze noi probe in aceste zile. Sursele medicale sustin ca bolnava a specificat in apelul la 112 ca este infectata cu coronavirus astfel ca acest lucru a permis atat celor din urgente, cat si celor de pe ambulanta sa isi ia toate masurile necesare.

Medicii reamintesc faptul ca studiile aparute pana în prezent au constatat ca, la pacientii infectati cu noul coronavirus, modificarile radiologice pot persista pana la 4 saptamani de la debutul simptomelor, acestea fiind însa ameliorate fata de perioada spitalizarii. De asemenea, chiar daca o persoana întruneste criteriile de externare (doua teste negative la interval de 24 de ore, absenta febrei si ameliorarea simptomelor, semnelor clinice si radiologice), aceasta poate prezenta în continuare simptome usoare pentru urmatoarele saptamani. Pana la acest moment, nu s-a putut determina impactul pe termen mediu si lung al infectiei cu coronavirus asupra sistemului respirator si asupra altor organe, la pacientii vindecati si externati.

Masuri obligatorii de protectie împotriva noului Coronavirus (COVID-19):

 ➡ Nu iesiti din casa decat daca este absolut necesar;

➡ Spalati-va des pe maini si întotdeauna imediat ce reveniti acasa;

➡ Nu va atingeti ochii, nasul sau gura cu mainile neigienizate;

➡ Evitati contactul direct, mentineti cel putin 2 metri fata de ceilalti;

➡Nu puneti mana pe suprafete atinse frecvent si de alte persoane.