GYM PELE

Boldea pregateste o hotarare pentru “unele scoli”. Ministerul anunta insa dispozitive electronice conectate la internet, pentru toti elevii cu probleme sociale

08 Mai 2020
Lugoj Info.ro -Boldea pregateste o hotarare pentru “unele scoli”

Ministerul Educatiei si Cercetarii a anuntat alocarea a 150 de milioane de lei pentru achizitia de dispozitive electronice conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizate.

service-lugoj

Guvernul Romaniei a adoptat în sedinta de guvern de joi propunerea Ministerului Educatiei si Cercetarii, prin care se prevede suplimentarea bugetului ministerului cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020. Suma alocata va fi utilizata pentru achizitia de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotarii unitatilor de învatamant preuniversitar de stat. Obiectivul Ministerului Educatiei este sa asigure accesul la activitatile didactice la distanta elevilor din medii defavorizate, înmatriculati în unitatile de învatamant preuniversitar. Inspectoratele scolare vor centraliza situatia elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participarii la cursurile online, in cateva zile. Numarul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Criteriile de repartizare sunt stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unitatilor de învatamant preuniversitar de stat. Primarul Francisc Boldea a anuntat ca va propune abia saptamana viitoare Consiliului Local alocarea unei sume de aproximativ 130.000 lei pentru cumpararea unor dispozitive de comunicatii inteligente…la unele scoli. Din anuntul facut de Boldea reiese faptul ca se gandea sa foloseasca banii doar pentru unele scoli si nu pentru toate. Decizia Ministerului Educatiei va duce insa la acordarea de dispozitive electronice pentru toti elevii cu probleme sociale de la toate scolile din Lugoj si nu doar de la o parte din ele.