Lucrarile demarate de Apele Romane au depasit stadiul de 50%. Estul judetului mai are putin de asteptat pentru a scapa de inundatii

22 Mai 2020
Lugoj Info.ro -Estul judetului mai are putin de asteptat pentru a scapa de inundatii

Administratia Bazinala de Apa (ABA) Banat deruleaza prin programul de investitii în anul 2020, obiectivul de investitii “Amenajare rau Bega si afluenti pe sectorul Curtea -Valea lui Liman, judetul Timis”.

service-lugoj

Lucrarile hidrotehnice propuse sunt amplasate în bazinul hidrografic Bega, în albia minora a cursurilor de apa Bega Luncanilor si Bega Poieni, cat si a afluentilor acestora, pe teritoriul localitatilor Colonia Fabricii, Tomesti sat si Romanesti (comuna Tomesti) si pe teritoriul localitatii Farasesti (comuna Pietroasa) din judetul Timis.Prin acest proiect de investitii va fi recalibrata albia cursurilor de apa pe o lungime de 11,565 km, vor fi consolidari de mal pe 2,75 km, vor fi construite un dig din gabioane de 440 m si 4 praguri, vor fi refacute peree pe 966 mp si ziduri de sprijin pe 710 m, au anuntat reprezentantii Administratiei Nationale “Apele Romane” pentru Lugoj Info.ro.Lucrarile la acest obiectiv au fost începute în anul 2018. Pana la aceasta data, au fost realizate lucrari în valoare de 10.784.982 lei, ceea ce reprezinta un procent de aproximativ 50% din totalul lucrarilor prevazute. Valoarea totala a lucrarilor se ridica la 21.666.679 lei.Fondurile sunt asigurate de la bugetul de stat si din surse proprii ale Administratiei Nationale „Apele Romane” (ANAR). Aceste lucrari vor scoate de sub efectul inundatiilor peste 300 de locuinte, 7 km drumuri judetene, 3 biserici. O populatie de peste 500 de locuitori va fi aparata împotriva inundatiilor.Durata estimata de executie a lucrarilor este de 24 luni.