Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

De ce să alegi un produs Makita. Istoria unei companii de 100 de ani

30 Mai 2020

Makita a sărbătorit 100 de ani de la înfiinţare în 2015. Produsele Makita sunt foarte apreciate pentru performanţa excelentă şi calitatea lor înaltă.

Makita a fost înființată în orașul Nagoya din Japonia, în 1915, sub numele de „Makita Denki Seisakusho”, unde afacerea însemna vânzarea și repararea corpurilor de iluminat, a motoarelor și a transformatoarelor. După ani de dezvoltare și testare, Makita s-a specializat în motoare electrice și a început să le exporte în lume în 1935. În 1938, compania a fost transformată într-o companie limitată, iar Makita a introdus noua denumire „Makita Electric Works, Ltd.”

FLEX MAKITA – LINK

1958 – prima sculă electrică

În 1958 a fost anunțată prima mașină electrică Makita - un polizor electric acționat manual. Tot acest timp s-a dovedit a fi un punct de cotitură important, determinând tendința actuală a companiei, pe care Makita o urmărește încă din această zi. Mai târziu, în același an, Makita și-a consolidat poziția ca producător de scule electrice, introducând maşina de şlefuit.

După ani de dezvoltare, gama de scule electrice Makita s-a extins pe măsură ce compania a realizat un ferăstrău circular și o mașină de găurit electrică în 1962. În același an, Makita a fost listată la Bursa din Nagoya.

1970 – producția și cucerirea lumii

Makita a reușit destul de repede să creeze oportunități pentru producția și asamblarea în masă, ce ar putea satisface nevoile exigente și în creștere ale consumatorilor. În anii 1970, Makita a creat o bază de producție puternică care a permis o producție eficientă și un control avansat al calității.

FLEX MAKITA – LINK

În același timp, expansiunea mondială a Makita a început cu fondarea companiei Makita S.U.A., care a fost prima companie din afara Japoniei. Expansiunea a continuat pe parcursul anilor '70, anilor '80 și '90 până în 2010.

1978 – prima mașină cu acumulator

Calitatea superioară a fost întotdeauna o prioritate pentru Makita. După 10 ani de proiectare și teste extinse, Makita a lansat prima sa baterie de 7.2V, în 1978. Cu investiții semnificative în cercetare și dezvoltare, tehnologia acumulatorilor a fost îmbunătățită, permițând o putere mai mare și un timp îndelungat de funcționare, un timp de încărcare mai scurt și un ciclu de viață mai lung al maşinii. Până acum, chiar și după decenii, acești factori sunt de neprețuit în dezvoltarea sculelor electrice Makita. Până în 1987, gama de scule pe acumulatori de 7,2 V Makita a acoperit 15 maşini diferite, toate acestea putând fi utilizate cu aceeași baterie și încărcător.

FLEX MAKITA – LINK

Makita a aderat ferm la această ideologie de zeci de ani, care a permis astăzi să fie cel mai mare jucător care are cea mai extinsă gamă ce poate fi folosită cu un singur tip de acumulator. Acumulatorul de 9.6V, urmat de cel de 7.2V puteau deservi 10 maşini.

2018 – peste 200 de mașini folosesc sistemul de 18V

Makita a luat decizia de a dezvolta o linie de litiu ion de 18V în anul 2005. Aceasta s-a dovedit a fi una dintre cele mai importante alegeri din istoria Makita. Astăzi, compania niponă oferă cea mai extinsă gamă din lume de scule pe baterii de 18V, alimentată de o baterie de tip slider-mount. Anul 2015 a fost important pentru Makita deoarece, pe lângă cei 100 de ani de la înfiinţare, Makita şi-a asigurat peste 150 de mașini în gama de 18V!

În 2018, gama numără peste 200 de maşini ce funcţionează cu un acumulator de 18V!

FLEX MAKITA – LINK

Gama de baterii de 18V nu numai că este cea mai largă, dar şi oferă cel mai rapid timp de încărcare de pe piață pentru acumulatori datorită tehnologiei inteligente de încărcare. Dorinţa Makita de extindere continuă a bateriei de 18V oferă utilizatorilor de scule elctrice mai multă putere, timp mai îndelungat de funcționare și o ergonomie unică.

Makita în România

Makita România a fost fondată în 2000 ca unic reprezentant pe piața din România al Corporației Makita. Compania furnizează pe piața autohtonă o gamă extinsă de produse şi servicii, perfect adaptate caracteristicilor cererii locale.

Distribuţia se realizează prin intermediul unei reţele profesionale ce include peste 200 de parteneri. Prin calitatea produselor şi serviciilor oferite, Makita România își propune să devină principalul furnizor de scule electrice profesionale, scule pneumatice, mașini pentru păduri, parcuri și grădini, precum şi accesorii specifice acestora.