GYM PELE

Toti ochii atenti pe Timis. Seful de la Apele Romane si Ministrul de Interne sunt asteptati la Lugoj

19 Iunie 2020
Lugoj Info.ro -Seful de la Apele Romane si Ministrul de Interne sunt asteptati la Lugoj foto : Lugoj Info.ro

În ultimele trei zile, s-au înregistrat precipitatii cumulate 150 l/mp-/170l/mp care au condus la formarea unei viituri istorice pe raul Timis si afluenti Bistra si Poganis.

Datorita precipitatiilor abundente din timpul noptii, precum si a propagarii viiturilor în aval, se înregistreaza în continuare cresteri importante de debite si niveluri pe toate cursurile de apa din spatiul hidrografic Banat, a anuntat conducerea Administratei Nationale “Apele Romane”.
Cele mai afectate cursuri de apa sunt cele vizate de codul rosu hidrologic: Timis si Poganis.
Pe raul Timis, în acest moment, la statia hidrometrica Lugoj a fost depasita cota de pericol cu peste 140 cm (zona îndiguita, faza III de aparare). În urmatoarele ore, va fi atins maximul undei de viitura.
Pentru limitarea efectelor inflitratiilor la dig pe raza municipiului Lugoj, se actioneaza cu saci si utilaje. Se fac eforturi pentru mentinerea liniei de aparare din aval de localitatea Lugoj.
Preventiv au fost evacuate obiectivele socio-economice din zona. Tot în scop preventiv s-a oprit alimentarea cu apa dintr-un cartier din municipiul Lugoj.Directorul general al Apelor Romane, Ervin Molnar, , se va deplasa, împreuna cu Marcel Vela, ministrul de interne, în zona pentru evaluarea situatiei de la fata locului.