joi, 18 aprilie 2024
11.9 C
Lugoj
spot_img

Anuntul facut de Ministerul Afacerilor Externe. In ce conditii se poate intra in Ungaria incepand de miercuri

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Conditiile de intrare vizeaza clasificarea statelor de provenienta a persoanelor care doresc sa intre în Ungaria pe trei categorii: zona verde – fara restrictii, zona galbena – cu restrictii si zona rosie – nu este permisa intrarea. Astfel, conform informatiilor comunicate public de catre autoritatile ungare, Romania a fost inclusa pe lista statelor galbene. În consecinta, cetatenilor care intra în Ungaria din Romania le sunt aplicabile urmatoarele dispozitii:

– la intrarea în Ungaria vor fi supusi examinarii medicale, iar în cazul în care prezinta simptome specifice infectarii cu COVID-19, nu li se va permite accesul în Ungaria;

– în situatia în care nu prezinta simptome, acestia vor fi obligati sa intre în carantina pe teritoriul Ungariei pentru o perioada de 14 zile (institutionalizata sau prin izolare la domiciliu), fiind luati în evidentele autoritatilor sanitare ungare.

Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisa, fara impunerea masurii carantinei sau autoizolarii, cetatenilor care vin din Romania si care prezinta la punctul de frontiera doua teste moleculare negative pentru infectia cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele doua teste trebuie efectuate la o diferenta de 48 de ore unul de celalalt, iar certificatele trebuie sa fie emise în limba maghiara sau engleza. Totodata, MAE precizeaza ca autoritatile ungare pot permite accesul, pentru o perioada de maximum 24 ore, pentru cetatenii anumitor state vecine cu Ungaria, pe o raza de maximum 30 de kilometri de la frontiera. Lucratorii sezonieri din Romania pot, de asemenea, intra pe teritoriul Ungariei, cu conditia ca angajatorul ungar sa transmita politiei ungare un formular electronic cu datele de identificare ale acestora. Punctele de trecere a frontierei în acest scop vor fi stabilite de conducerea politiei ungare.

Cu privire la tranzit, autoritatile ungare au precizat ca acesta este permis, în urmatoarele conditii:

  • durata tranzitului sa nu depaseasca 24 de ore;
  • persoanele nu prezinta simptome specifice infectiei cu COVID-19, pot demonstra scopul calatoriei, respectiv dreptul de intrare în tara de destinatie, eventual de tranzit.

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate si publicate pe pagina web a politiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihna. Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Budapesta: 0036 13 847 689, al Consulatului General al Romaniei la Szeged: 0036 62 424 431 sau al Consulatului General al Romaniei la Gyula: 0036 66 464 579, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, în regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie telefonul de urgenta al misiunii diplomatice 0036 30 535 69 12 sau ale oficiilor consulare: 0036 30 6777 980 – Consulatul General al Romaniei la Szeged si 0036 30 6357181 – Consulatul General al Romaniei la Gyula.

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Se formează cele șapte grupe ale Creșei Lugoj. Când încep înscrierile

Direcția de Asistență Socială Comunitară Lugoj (DASC) a anunțat...

Vin ploile. Vremea se răcește brusc

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru...

S-a închis pescuitul. Bălțile private rămân singura alternativă

Începând de marți, pescuitul recreativ, sportiv, dar și în...