joi, 28 martie 2024
11.9 C
Lugoj
spot_img

A fost lansat un nou apel de proiecte pentru sustinerea IMM-urilor. Regiunea Vest dispune de 17,6 milioane euro

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 în Regiunea Vest, anunta lansarea noului apel de proiecte pentru PI 2.2 – IMM.

Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei a emis pe 28 august 2020, Ordinul nr. 3713, pentru aprobarea „Ghidului Solicitantului – Conditii specifice de accesare a fondurilor în cadrul Axei prioritare 2 – Îmbunatatirea competitivitatii întreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatii de investitii 2.2 – Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor” – Apelul 2020.

Cererile de finantare vor putea fi depuse în perioada 30.10.2020, ora 12:00 – 30.11.2020, ora 12:00.

Regiunea Vest dispune de o alocare de 17.655.000 euro în cadrul acestui apel de proiecte. Valoarea finantarii nerambursabile acordate este de minimum 1,5 milioane euro si maximum 6 milioane euro.

Locul de implementare al proiectului trebuie sa fie în mediul urban (inclusiv sate apartinatoare de orase) pentru întreprinderile mici si mijlocii, respectiv în mediul rural pentru întreprinderile mijlocii.

Nu sunt eligibili solicitantii care se încadreaza în categoria microîntreprinderilor (cu mai putin de 10 salariati, care realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 2 mil. euro, echivalent în lei).

Se vor acorda urmatoarele categorii de ajutor de stat: ajutor de stat regional pentru investitii si ajutor de minimis. Investitiile eligibile în cadrul acestui apel sunt finantabile prin ajutor de stat regional pentru:

  • construirea, extinderea spatiului de productie/ prestare servicii;
  • dotarea cu active corporale si necorporale.

Investițiile sunt eligibile doar dacă reprezintă investiții inițiale. Investiție inițială, în sensul normelor ce reglementează ajutorul de stat regional și al prezentului ghid, înseamnă o investiție în active corporale și necorporale legată de: crearea unei noi unități de producție/ prestare servicii; extinderea capacității unei unități existente; diversificarea producției unei unități existente prin produse/ servicii care nu au fost fabricate/ prestate anterior în unitate. 

În Regiunea Vest, pentru componenta de ajutor regional a proiectului, contributia beneficiarului la cheltuielile eligibile este de minimum 45% pentru întreprinderile mici si minimum 55% pentru întreprinderile mijlocii. Pentru componenta de ajutor de minimis a proiectului, contributia programului este de maximum 100% din valoarea eligibila a cheltuielilor finantabile prin ajutor de minimis si în limita plafonului de minimis. 

Cererile de finantare se vor depune exclusiv prin aplicatia electronica MySMIS.

 

 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII