Nu da nimeni cu spray pe copii. Au fost publicate ghidurile privind organizarea si desfasurarea activitatilor în cadrul unitatilor de învatamant

01 Septembrie 2020
Lugoj Info.ro - Au fost publicate ghidurile privind organizarea si desfasurarea activitatilor în cadrul unitatilor de învatamant foto :MEC

Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat ghidurile privind organizarea si desfasurarea activitatilor în cadrul unitatilor de învatamant pentru anul scolar 2020-2021, în contextul epidemiei de COVID-19.

Ghidurile au fost concepute pentru toate nivelurile de învatamant, prin raportare la particularitatile fiecaruia în parte: învatamant prescolar, învatamant primar, gimnazial si liceal, învatamant vocational, învatamantul special, respectiv învatamant profesional si tehnic. Prin intermediul acestor ghiduri, Ministerul Educatiei si Cercetarii vine în sprijinul decidentilor de la nivel local/judetean si al cadrelor didactice, în vederea planificarii deschiderii anului scolar 2020-2021 în conditii de siguranta pentru toti prescolarii, elevii si pentru întregul personal al unitatilor de învatamant. În acelasi timp, ghidurile propun repere pentru crearea, în unitatile de invatamant preuniversitar, a unui mediu sigur si favorizant pentru învatare relevanta si ofera modalitati de colaborare la nivelul comunitatii locale, pentru a gasi solutii dinamice de lucru în acord cu provocarile contextului pandemic. Materialele prevad recomandari de selectare si organizare a scenariilor, de aplicare a acestora, precum si de organizare a orarului. Fiecare scenariu posibil este prezentat din perspectiva masurilor necesare si a impactului asupra curriculumului, a resurselor, a orarului, a evaluarii, a modului de colaborare în echipa pedagogica, a interactiunii cu profesorii, cu elevii si parintii si masuri destinate sigurantei sanitare.

 

► Ghidurile sunt disponibile :

Ghid pentru învatamant prescolar

Ghid pentru învatamantul primar

Ghid pentru învatamantul gimnazial si liceal

Ghid pentru învatamantul profesional si tehnic

Ghid pentru învatamantul special

Ghid pentru învatamantul vocational

 

Recomandarile incluse în cuprinsul acestor documente de lucru vizeaza modalitati de abordare a activitatii cu prescolarii si elevii, în contextul epidemiei de COVID-19, respectand masurile de siguranta specifice celor trei scenarii. De asemenea, acestea au fost formulate în raport cu particularitatile de varsta ale elevilor, cu obiectivele activitatii educationale si elementele de curriculum specifice fiecarui nivel.