Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian
Hala lugoj

Elevii revin la scoala pe 30 septembrie. Scolile din Lugoj unde sunt amenajate sectii de votare isi muta activitatea in online

23 Septembrie 2020
Lugoj Info.ro -Scolile din Lugoj unde sunt amenajate sectii de votare isi muta activitatea in online

În perioada 25 - 29 septembrie, activitatea didactica în unitatile de învatamant desemnate sectii de votare se va desfasura exclusiv online, anunta Ministerul Educatiei.

Activitatea didactica ce presupune prezenta fizica a elevilor si a profesorilor din unitatile de învatamant preuniversitar în care sunt organizate sectii de votare se suspenda în perioada 25 - 29 septembrie. Aceasta se va desfasura exclusiv în sistem on-line. Decizia a fost aprobata de ministrul educatiei si cercetarii, Monica Anisie, printr-un ordin transmis spre publicare în Monitorul Oficial, în urma Hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 46/2020. În aceasta perioada, activitatile didactice în unitatile de învatamant aflate în situatia mai sus mentionata se vor realiza conform metodologiei privind desfasurarea activitatilor didactice prin intermediul tehnologiei si al internetului, precum si pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobata prin ordinul de ministru nr. 5.545/2020. Procesul instructiv-educativ „fata în fata” va fi reluat în data de 30.09.2020, conform scenariilor aprobate de catre comitetele judete/al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta, cu respectarea tuturor conditiilor de siguranta si igiena sanitara. Aceasta propunere a fost agreata în întalnirea de lucru de luni, 21 septembrie, pe care ministrul educatiei si cercetarii a avut-o cu reprezentanti ai Asociatiei Comunelor din Romania, Asociatiei Oraselor din Romania, Asociatiei Municipiilor din Romania si Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania. La Lugoj, sectii de votare sunt organizate in cadrul Scolilor Generale 1,2,3,4, la Scoala Eftimie Murgu si in cadrul Liceului Teoretic Iulia Hasdeu.